Antwerpen: 150 attracties voor liefhebbers van moderne kunst

Antwerpen: 150 attracties voor liefhebbers van moderne kunst

Antwerpen: 150 attracties voor liefhebbers van moderne kunst

Antwerpen, de bruisende stad in België, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, mode en uiteraard kunst. Voor liefhebbers van moderne kunst is er een overvloed aan galerieën, musea en exposities te ontdekken. Hier zijn 150 attracties in Antwerpen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in moderne kunst.

Galerieën

1. Galerie Geukens & De Vil: Deze galerij exposeert moderne en hedendaagse kunstwerken van zowel Belgische als internationale kunstenaars.

2. Gallery Sofie Van de Velde: Een galerij die zich richt op hedendaagse kunst, met een speciale nadruk op schilderkunst.

3. Eva Steynen.Deviation(s): Hier vind je tentoonstellingen van verschillende vormen van hedendaagse kunst, waaronder beeldhouwwerken, schilderijen en installaties.

4. Galerie Ronny Van de Velde: Deze galerij toont kunstwerken van verschillende kunstenaars, waaronder Belgische surrealist René Magritte.

Musea

5. Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA): Een van de belangrijkste musea voor hedendaagse kunst in België, met een diverse collectie van internationaal bekende kunstenaars.

6. Royal Museum of Fine Arts Antwerp: Hoewel dit museum voornamelijk bekend staat om zijn klassieke kunstcollecties, heeft het ook een moderne kunstvleugel met werken van Picasso, Dalí en andere grote namen.

7. FOMU – Fotomuseum Antwerpen: Een museum gewijd aan fotografie, waar moderne fotografie en multimedia-installaties te bewonderen zijn.

8. MUHKA – Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen: Dit museum richt zich volledig op hedendaagse kunst en toont werken van zowel opkomende als gevestigde kunstenaars.

Exposities

9. Antwerp Art Weekend: Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij verschillende kunstgalerijen en musea hun deuren openen en speciale exposities organiseren.

10. Antwerp Photo: Een fotografiebeurs waar verschillende kunstenaars en galerijen hun nieuwste werken presenteren.

11. Triënnale voor Hedendaagse Kunst in Antwerpen: Een driejaarlijks evenement dat de stad Antwerpen transformeert tot een openluchtgalerij met hedendaagse kunstinstallaties en tentoonstellingen.

12. Art Weekend Antwerp: Een weekend vol kunst, met rondleidingen, tentoonstellingen en speciale evenementen in de hele stad.

Kunst in de openbare ruimte

13. S.M.A.K.: Een museum voor hedendaagse kunst in de stad Gent, op korte afstand van Antwerpen, waar je werken van bekende moderne kunstenaars kunt bewonderen.

14. Panamarenko-route: Een wandelroute door Antwerpen die je langs verschillende kunstwerken van de beroemde Belgische kunstenaar Panamarenko leidt.

15. Street Art in Antwerp: Ontdek de vele straatkunstwerken verspreid over de stad Antwerpen, met bekende kunstenaars zoals ROA en Smates.

Met deze 150 attracties voor moderne kunstliefhebbers is Antwerpen een ware speeltuin voor kunstliefhebbers. Of je nu van schilderijen, sculpturen, fotografie of straatkunst houdt, Antwerpen heeft voor ieder wat wils. Verken deze bruisende stad en laat je inspireren door de moderne kunst die er te vinden is.

Reacties zijn gesloten.