Antwerpen: 150 plekken om te genieten van het uitzicht op de stad

Antwerpen: 150 plekken om te genieten van het uitzicht op de stad

Antwerpen: 150 plekken om te genieten van het uitzicht op de stad

1. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen is niet alleen een prachtig staaltje architectuur, maar biedt ook een adembenemend uitzicht op de stad. Beklim de 123 meter hoge kerktoren en geniet van het panoramische uitzicht.

2. MAS

Het Museum aan de Stroom (MAS) is niet alleen een interessant museum, maar heeft ook een indrukwekkend dakterras waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de stad en de Schelde. Een must-visit voor fotografie liefhebbers.

3. Het Steen

Het Steen, een middeleeuws kasteel aan de Schelde, biedt niet alleen een fascinerende geschiedenis, maar ook een prachtig uitzicht op de rivier en de stad.

4. Museum Plantin-Moretus

Het Museum Plantin-Moretus is een uniek museum in Antwerpen en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naast het bewonderen van de historische drukkerij, kun je ook genieten van een panoramisch uitzicht vanaf het dakterras.

5. Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum vertelt het verhaal van de miljoenen migranten die via de haven van Antwerpen naar Amerika reisden. Naast de tentoonstellingen kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Schelde.

6. Sint-Annatunnel

De Sint-Annatunnel, ook bekend als de Voetgangerstunnel, verbindt het stadscentrum van Antwerpen met de linkeroever van de Schelde. Neem de historische houten roltrappen naar beneden en geniet van het uitzicht tijdens de wandeling onder de rivier.

7. Het Eilandje

Het Eilandje, een trendy buurt in Antwerpen, biedt verschillende uitkijkpunten op de stad. Wandelpromenades langs het water en moderne architectuur maken dit gebied perfect om van het uitzicht te genieten.

8. Het Zuid

Het Zuid is een levendige wijk in Antwerpen en heeft verschillende terrassen en balkons waar je kunt ontspannen en genieten van het uitzicht. Het is ook de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende historische gebouwen van de stad.

9. Park Spoor Noord

Park Spoor Noord is een groen stadspark en een populaire plek voor de lokale bevolking om te genieten van de buitenlucht. Het park biedt ook een prachtig uitzicht op de skyline van Antwerpen.

10. Rivierenhof

Rivierenhof is een groot park net buiten het stadscentrum van Antwerpen. Naast de uitgestrekte groene ruimtes kun je ook genieten van een panoramisch uitzicht op de stad vanaf de heuvels in het park.

148. Sint-Jansvliet

Sint-Jansvliet is een charmant plein in het oude stadscentrum van Antwerpen. Neem plaats op een van de gezellige terrassen en kijk uit over het plein terwijl je geniet van een drankje.

149. Sint-Felixpakhuis

Het Sint-Felixpakhuis is een historisch pakhuis dat is omgebouwd tot een evenementenlocatie en restaurant. Geniet van een heerlijke maaltijd terwijl je uitkijkt over de stad en de jachthaven.

150. Hotel Pilar

Hotel Pilar is niet alleen een geweldige plek om te verblijven in Antwerpen, maar heeft ook een prachtig dakterras waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de stad.

Of je nu een panoramisch uitzicht zoekt vanaf een historisch gebouw, een museum of een groen stadspark, Antwerpen heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet je camera mee te nemen en te genieten van het adembenemende uitzicht op deze prachtige stad.

Reacties zijn gesloten.