Antwerpen: 150 plekken voor een romantische wandeling

Antwerpen: 150 plekken voor een romantische wandeling

Antwerpen: 150 plekken voor een romantische wandeling

Antwerpen, de prachtige stad in het noorden van België, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en levendige sfeer. Voor stelletjes die op zoek zijn naar een romantische wandeling, biedt Antwerpen een overvloed aan idyllische plekken. Of je nu wilt genieten van een rustige wandeling langs de kade of door de pittoreske straatjes van de oude stad, Antwerpen heeft voor ieder wat wils. Hier zijn 150 plekken voor een romantische wandeling in Antwerpen.

Kade van de Schelde

1. Steenplein

Het Steenplein is een perfect startpunt voor een romantische wandeling langs de kade. Geniet van het prachtige uitzicht op de Schelde en de iconische gebouwen zoals het Steen, een middeleeuws kasteel.

2. Linkeroever

Steek de Schelde over via de Sint-Annatunnel en wandel hand in hand over de Linkeroever. Hier vind je rustige paden omringd door groen en heb je een panoramisch uitzicht op de stad.

3. Het Eilandje

Bezoek het trendy gebied van Het Eilandje, waar je kunt wandelen langs het Willemdok en het Bonapartedok. Bewonder de moderne architectuur en geniet van de gezellige sfeer van de vele bars en restaurants.

Oude stad

4. Grote Markt

De Grote Markt is het hart van de oude stad en een absolute must-visit tijdens je romantische wandeling. Bewonder de prachtige Stadhuis van Antwerpen en geniet van de levendige sfeer op het plein.

5. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Maak een romantische wandeling naar de majestueuze Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Bewonder de adembenemende architectuur en geniet van de serene sfeer binnen.

6. Vlaeykensgang

Wandel door de smalle steegjes van de Vlaeykensgang en waan je in de Middeleeuwen. Deze verborgen parel is een perfecte plek voor een intiem moment met je geliefde.

Parken en tuinen

7. Park Spoor Noord

Geniet van een romantische wandeling in Park Spoor Noord, een groene oase in de stad. Hier vind je speeltuinen, picknickplekken en een skatepark. Een ideale plek om even tot rust te komen.

8. Rivierenhof

Ontsnap aan de drukte van de stad en maak een romantische wandeling in het prachtige Rivierenhof. Deze grote, groene oase biedt vele wandelpaden, vijvers en zelfs een openluchttheater.

9. Botanische Tuin

Laat je betoveren door de prachtige planten en bloemen van de Botanische Tuin. Deze rustige en romantische plek is perfect voor een wandeling samen met je partner.

Waterwegen

10. Kanaal van de Turnhoutse Vaart

Wandel langs het pittoreske Kanaal van de Turnhoutse Vaart en geniet van de serene sfeer. Het kanaal wordt omgeven door groen en biedt prachtige uitzichten.

11. Schipperskwartier

Ontdek het historische Schipperskwartier, waar je romantisch kunt wandelen langs de oude dokken. Bewonder de prachtige oude schepen en geniet van de charmante sfeer.

12. Cogels-Osylei

Bezoek de prachtige Cogels-Osylei, een straat vol met indrukwekkende art-nouveauhuizen. Maak een romantische wandeling langs deze unieke architectuur en laat je inspireren door het verleden.

Of je nu houdt van historische plekken, groene parken of charmante straatjes, Antwerpen heeft voor ieder wat wils. Met deze 150 plekken voor een romantische wandeling kun je samen met je geliefde genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Grijp de kans en beleef een onvergetelijke romantische ervaring in het mooie Antwerpen.

Reacties zijn gesloten.