Antwerpen: ontmoet de wereldberoemde Antwerpse handjes

Antwerpen: ontmoet de wereldberoemde Antwerpse handjes

Ontmoet de wereldberoemde Antwerpse handjes

Antwerpen, ook wel bekend als de diamantenstad, heeft veel te bieden voor zowel toeristen als inwoners. Een van de bekendste symbolen van de stad zijn de Antwerpse handjes, een heerlijke lekkernij waar je niet omheen kunt tijdens een bezoek aan deze Vlaamse stad.

Een beetje geschiedenis

De Antwerpse handjes hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Ze werden bedacht door een banketbakker genaamd Jozef Van Hecke, die op zoek was naar een uniek symbool voor Antwerpen. Hij vond zijn inspiratie in een legende: de reus Druon Antigoon, die de stad terroriseerde. Wie niet wilde betalen, verloor een hand. Uiteindelijk versloeg de Romeinse soldaat Brabo de reus Antigoon en hakte zijn hand af. Dit verhaal wordt gesymboliseerd door de Antwerpse handjes.

Hoe worden ze gemaakt?

De Antwerpse handjes zijn gemaakt van boterkoekdeeg met een laagje chocolade eroverheen. De vorm van de koekjes is natuurlijk de hand, die zorgvuldig met de hand wordt gevormd. Het deeg wordt vervolgens gebakken en daarna bedekt met een laagje pure, witte of melkchocolade. Het resultaat is een knapperig koekje met een heerlijke chocoladesmaak.

Een origineel souvenir

De Antwerpse handjes zijn niet alleen lekker om te eten, ze zijn ook een populair souvenir voor toeristen. Het is een uniek en symbolisch cadeau om mee naar huis te nemen. Veel chocolatiers in Antwerpen verkopen deze lekkernij, dus je hoeft niet ver te zoeken om een doosje te bemachtigen.

Een cultureel symbool

Daarnaast zijn de Antwerpse handjes ook een cultureel symbool geworden voor de stad. Je vindt ze terug in verschillende vormen in kunstwerken en souvenirs door de hele stad. Ook worden ze regelmatig gebruikt als relatiegeschenk of bij officiële gelegenheden.

Proef de Antwerpse handjes

Een bezoek aan Antwerpen is niet compleet zonder de Antwerpse handjes te proeven. Je kunt ze meestal vinden bij lokale bakkerijen en chocolatiers, maar ook in restaurants en cafés. Het is een echte traktatie die je niet mag missen. Geniet van de heerlijke smaak en laat je betoveren door het verhaal achter deze iconische lekkernij.

Afsluitend

Antwerpen mag dan wel bekendstaan om zijn diamanten en mode, maar de Antwerpse handjes zijn een gastronomisch hoogtepunt dat je niet wilt missen tijdens je bezoek. Proef de heerlijke koekjes en leer meer over de rijke geschiedenis en symboliek achter dit populaire Antwerpse symbool. Kom en ontdek zelf waarom de wereld smelt voor de Antwerpse handjes!

Reacties zijn gesloten.