Beleef een weekend vol architectuur en design in Antwerpen

Beleef een weekend vol architectuur en design in Antwerpen

Beleef een weekend vol architectuur en design in Antwerpen

Antwerpen, de stad van mode, kunst en design, heeft veel te bieden voor liefhebbers van architectuur en design. Of je nu een professional bent of gewoon geïnteresseerd bent in deze vakgebieden, een weekend in Antwerpen zal je ongetwijfeld inspireren. In dit artikel ontdek je enkele hoogtepunten en tips om optimaal te genieten van een weekend vol architectuur en design in deze bruisende stad.

Architectuurwandeling door het historische centrum

Een goede manier om de architectonische schoonheid van Antwerpen te verkennen, is door een wandeling te maken door het historische centrum. Begin bij de Grote Markt, het hart van de stad, en bewonder het imposante stadhuis en de aanpalende gildehuizen in renaissancestijl. Loop vervolgens door de pittoreske straatjes en ontdek de vele historische gebouwen met hun karakteristieke architectuur. Vergeet niet om de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te bezoeken, een meesterwerk van gotische architectuur.

Modern design in het MAS en het Red Star Line Museum

Het Museum aan de Stroom (MAS) is een architectonisch hoogstandje op zich. Het moderne gebouw, ontworpen door de bekende architectenbureau Neutelings Riedijk, biedt niet alleen een spectaculair uitzicht over de stad, maar herbergt ook een indrukwekkende collectie kunstwerken en objecten die de geschiedenis en cultuur van Antwerpen belichten. Breng ook een bezoek aan het Red Star Line Museum, dat gevestigd is in het historische gebouw van de voormalige rederij. Hier kom je alles te weten over de emigratiegolf van zo’n twee miljoen landverhuizers die in de 19e en 20e eeuw via Antwerpen naar Amerika vertrokken.

Het Eilandje: een opkomende architecturale hotspot

Een van de meest interessante wijken op het vlak van modernistische architectuur in Antwerpen is ‘Het Eilandje’. Deze voormalige havenbuurt onderging de laatste jaren een transformatie en huisvest nu vele hippe restaurants, bars, winkels en architecturale pareltjes. Bewonder bijvoorbeeld het Havenhuis, een futuristisch ontwerp van de wereldberoemde architect Zaha Hadid, dat dienstdoet als het hoofdkantoor van de Antwerpse haven. Verken ook het MAS Havenpaviljoen, ontworpen door het Belgische architectenbureau Snoeck & Partners, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de haven en het ontwikkelingsproject van ‘Het Eilandje’.

Designhotels en conceptstores

Maak je architectuur- en designervaring compleet door te overnachten in een van de vele designhotels die Antwerpen rijk is. Van gerenommeerde designhotels tot boetiekhotels met een uniek interieur, er is voor elk wat wils. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de conceptstores verspreid door de stad. Hier vind je een mix van mode, design en kunst, samengebracht in unieke winkelervaringen.

Antwerpen is de perfecte bestemming voor een weekend vol architectuur en design. Laat je inspireren door de prachtige historische gebouwen, ontdek moderne architecturale hoogstandjes en dompel je onder in de wereld van design en kunst. Dit alles gecombineerd met een bruisende sfeer, heerlijk eten en een rijke culturele scene maken van Antwerpen een must-visit bestemming voor liefhebbers van architectuur en design.

Reacties zijn gesloten.