Bezoek de charmante dorpjes aan de rand van Antwerpen

Bezoek de charmante dorpjes aan de rand van Antwerpen

Bezoek de charmante dorpjes aan de rand van Antwerpen

Antwerpen, bekend om zijn bruisende stadssfeer en indrukwekkende architectuur, heeft ook een andere kant te bieden. Aan de rand van de stad liggen namelijk verschillende charmante dorpjes die zeker een bezoek waard zijn. Hier kun je ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van de rust en schoonheid van het platteland. In dit artikel stellen we enkele van deze dorpjes aan je voor.

Lillo

Lillo is een dijkdorp gelegen aan de Schelde, op slechts een steenworp afstand van Antwerpen. Het dorp heeft een rijke geschiedenis als fort en heeft daardoor een unieke uitstraling. Loop door de smalle straatjes en bewonder de oude huizen en pittoreske gevels. Bezoek ook zeker het Lillo-Fort, een prachtig bewaard gebleven militair bouwwerk uit de 16e eeuw. Of maak een wandeling langs de Schelde en geniet van het adembenemende uitzicht.

Doel

Doel is een dorp dat bekend staat om zijn verlaten en vervallen huizen. Het is namelijk bijna volledig verlaten vanwege de uitbreidingsplannen van de Antwerpse haven. Ondanks de leegstand heeft Doel een unieke aantrekkingskracht. De graffiti op de muren en de spookachtige sfeer maken het een interessante bestemming voor fotografen en liefhebbers van urban exploring.

Essen

Essen is een gezellig dorp in het noorden van Antwerpen, vlakbij de Nederlandse grens. Het heeft een sfeervol dorpsplein met leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Een aanrader is een bezoek aan de kerk van Essen, een prachtig neogotisch bouwwerk dat zeker de moeite waard is. Daarnaast heeft Essen ook een mooi natuurdomein, de Kalmthoutse Heide, waar je kunt wandelen en fietsen.

Kapellen

Kapellen is een groene gemeente gelegen ten noorden van Antwerpen. Het staat bekend om zijn prachtige kasteel, het Kasteel van Kapellen, dat dateert uit de 17e eeuw. Je kunt er heerlijk wandelen in het omringende park en genieten van de rust en stilte. Daarnaast is Kapellen ook een ideale uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten in de omliggende bossen.

Conclusie

Als je even weg wilt van de drukte van Antwerpen, zijn de charmante dorpjes aan de rand van de stad zeker een bezoek waard. Van het historische Lillo tot het spookachtige Doel en het groene Kapellen, er is voor elk wat wils. Geniet van de rust en schoonheid van het platteland en laat je verrassen door de unieke charme van deze dorpjes. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult zeker veel mooie plekjes tegenkomen.

Reacties zijn gesloten.