Bezoek het Uitkerkse Polder Natuurreservaat net buiten Blankenberge

Bezoek het Uitkerkse Polder Natuurreservaat net buiten Blankenberge

Bezoek het Uitkerkse Polder Natuurreservaat net buiten Blankenberge

Een paradijs voor natuurliefhebbers

De Uitkerkse Polder is een prachtig natuurgebied gelegen net buiten Blankenberge. Dit natuurreservaat strekt zich uit over maar liefst 1400 hectare en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Met zijn moerassen, weilanden en duinen is het een toevluchtsoord voor tal van vogels, planten en andere dieren.

Ontstaan en geschiedenis

Het Uitkerkse Polder Natuurreservaat heeft een rijke geschiedenis. Het gebied was vroeger een uitgestrekte zeeboezem, maar werd later ingepolderd. Door de eeuwen heen werd het gebruikt als landbouwgebied, maar gelukkig werd in 1985 besloten om het te beschermen als natuurgebied. Sindsdien heeft de natuur hier vrij spel en kunnen bezoekers genieten van de prachtige flora en fauna.

Flora en fauna

In de Uitkerkse Polder vinden we een grote variëteit aan planten en dieren. Het gebied staat vooral bekend om zijn vogelpopulatie. Meer dan 250 verschillende vogelsoorten zijn hier al gespot. Van majestueuze ganzen en zwanen tot kleurrijke ijsvogels en zeldzame lepelaars, je vindt ze allemaal in dit unieke reservaat. Ook liefhebbers van planten komen hier aan hun trekken, met zeldzame orchideeën en andere prachtige bloemen die het landschap sieren.

Bezoekerscentrum en activiteiten

Voor bezoekers die meer willen weten over het Uitkerkse Polder Natuurreservaat is er een bezoekerscentrum waar je terecht kan voor informatie en tentoonstellingen. Je kan er ook fietsen huren om het gebied te verkennen. Er zijn verschillende uitgestippelde wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van het reservaat brengen. Tijdens de zomer worden er ook regelmatig begeleide wandelingen en vogelobservaties georganiseerd, waarbij een natuurgids je alles vertelt over de bijzondere natuur en dieren die hier te vinden zijn.

Praktische informatie

Het Uitkerkse Polder Natuurreservaat bevindt zich net buiten Blankenberge, aan de kust van West-Vlaanderen. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Het reservaat is het hele jaar door vrij toegankelijk voor het publiek, al kunnen de openingsuren van het bezoekerscentrum variëren. Het is aanbevolen om stevige wandelschoenen en geschikte kleding te dragen, aangezien het terrein soms modderig kan zijn.

Kortom, het Uitkerkse Polder Natuurreservaat is een must-visit voor natuurliefhebbers. Met zijn prachtige flora en fauna, uitgestippelde wandel- en fietsroutes en educatieve activiteiten is het de ideale plek om te genieten van de natuur en tot rust te komen. Breng zeker een bezoek aan dit unieke stukje natuurgebied in het mooie Blankenberge!

Reacties zijn gesloten.