Breng een bezoek aan de mooie Antwerpse kerstmarkt en geniet van de magische sfeer

Breng een bezoek aan de mooie Antwerpse kerstmarkt en geniet van de magische sfeer

Breng een bezoek aan de mooie Antwerpse kerstmarkt en geniet van de magische sfeer

Een betoverende kerstmarkt

Niets brengt je meer in de kerststemming dan een bezoek aan een sfeervolle kerstmarkt. En daarvoor hoef je niet ver te reizen, want een van de mooiste kerstmarkten vind je gewoon in het hart van Antwerpen. De stad komt tot leven met fonkelende lichtjes, heerlijke geuren en gezellige kraampjes. Een bezoek aan de Antwerpse kerstmarkt is dan ook een absolute aanrader voor jong en oud.

Locatie en data

De Antwerpse kerstmarkt strekt zich uit over verschillende locaties in het centrum van de stad. Van de Grote Markt tot aan de Suikerrui en het Steenplein; overal vind je kraampjes vol lekkernijen, ambachtelijke producten en leuke cadeau-ideeën. De kerstmarkt loopt in 2021 van 11 december tot en met 2 januari. Een ruime periode dus om te genieten van al het moois en lekkers dat deze markt te bieden heeft.

Winterpret voor jong en oud

De Antwerpse kerstmarkt heeft voor ieder wat wils. Kinderen kunnen zich uitleven op de schaatsbaan of in het reuzenrad, terwijl volwassenen kunnen genieten van een heerlijk glaasje glühwein of een warme chocolademelk. Ook qua entertainment is er van alles te beleven, met optredens van koren, straatartiesten en zelfs een heus kerstcircus. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de grote kerststal, waar het kerstverhaal tot leven komt.

Shoppen voor de feestdagen

Naast het genieten van de sfeer en het entertainment, is de Antwerpse kerstmarkt ook de ideale plek om je kerstinkopen te doen. De kraampjes bieden een breed scala aan producten, van handgemaakte kerstdecoraties tot lokale lekkernijen. Je vindt er zeker een uniek cadeau voor iedereen op je lijst. Vergeet ook niet langs te gaan bij de ambachtslieden die ter plaatse laten zien hoe ze hun producten maken.

Genieten van lokale gerechten

Een bezoek aan de Antwerpse kerstmarkt is niet compleet zonder de lokale lekkernijen te proeven. Van verse oliebollen en warme wafels tot ambachtelijke kazen en Belgische chocolade; de markt biedt een keur aan smakelijke traktaties. Neem plaats op een van de gezellige terrassen en geniet van een brunch, lunch of diner met uitzicht op de kerstsfeer.

Bereikbaarheid

De Antwerpse kerstmarkt is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het Centraal Station ligt op loopafstand van de markt en verschillende tram- en buslijnen hebben haltes in de nabije omgeving. Als je met de auto komt, zijn er tal van parkeermogelijkheden in de stad. Het is echter wel aan te raden om op tijd te komen, aangezien het tijdens de drukke periodes erg druk kan zijn.

Conclusie

Breng dit jaar een bezoek aan de mooie Antwerpse kerstmarkt en dompel jezelf onder in de betoverende sfeer van kerst. Geniet van de gezellige kraampjes, het entertainment en de lokale gerechten. Doe je kerstinkopen op een unieke plek en geniet van alle magie die de markt te bieden heeft. Een bezoek aan de Antwerpse kerstmarkt is een ervaring die je niet wilt missen!

Reacties zijn gesloten.