De 150 meest fotogenieke plekken van Antwerpen

De 150 meest fotogenieke plekken van Antwerpen

De 150 meest fotogenieke plekken van Antwerpen

Het historische centrum

Antwerpen staat bekend om zijn prachtige historische centrum. Wandel door de smalle straatjes en ontdek de charmante gebouwen uit de middeleeuwen. Bewonder de majestueuze Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en geniet van de gezellige sfeer op de Grote Markt.

Het Eilandje

Het Eilandje is een van de hipste buurten van Antwerpen. Hier vind je moderne architectuur naast historische gebouwen, zoals het MAS museum. Maak een wandeling langs de haven en geniet van het prachtige uitzicht op de Schelde.

Het Zuid

Het Zuid is de place to be voor kunstliefhebbers. Bezoek het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en bewonder werken van Vlaamse meesters zoals Rubens en Van Dyck. Geniet daarna van een wandeling in het mooie Zuidpark.

De Antwerpse Zoo

De Antwerpse Zoo is een van de oudste dierentuinen ter wereld en zeker een bezoek waard. Maak kennis met exotische dieren en bewonder de prachtige architectuur van het park. Vergeet je camera niet, want hier zijn tal van fotogenieke plekjes te vinden.

Het Red Star Line museum

Het Red Star Line museum vertelt het verhaal van de miljoenen Europeanen die naar Amerika emigreerden via de Red Star Line rederij. Ontdek de geschiedenis en wandel door de authentieke gebouwen. Hier vind je zeker en vast enkele unieke foto-ops.

De Meir

De Meir is de bekendste winkelstraat van Antwerpen, maar ook een prachtige plek om te fotograferen. Bewonder de imposante gevels en maak een foto bij de prachtige boetieks. Vergeet niet om ook de zijstraatjes te verkennen, hier vind je vaak verborgen pareltjes.

Het Rubenshuis

Het Rubenshuis is de voormalige woning en werkplaats van de beroemde Vlaamse schilder Peter Paul Rubens. Bezoek het prachtige renaissancegebouw en bewonder de kunstwerken van de meester zelf. Vergeet niet om in de tuin een foto te maken van het pittoreske huis.

Het Steen

Het Steen is het oudste nog bestaande gebouw van Antwerpen en een echt icoon van de stad. Neem een kijkje binnen en leer meer over de geschiedenis van Antwerpen. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over de Schelde.

Het Stadspark

Het Stadspark is een oase van groen in het hart van de stad. Maak een ontspannende wandeling en geniet van de mooie rozentuin. In de zomer worden hier regelmatig evenementen georganiseerd, dus houd de agenda in de gaten voor een extra fotogeniek moment.

De Plantentuin

De Plantentuin van Antwerpen is een prachtige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Wandel tussen de exotische planten en geniet van de rustige sfeer. Vergeet vooral niet om foto’s te maken van de kleurrijke bloemenpracht.

Conclusie

Antwerpen is een stad vol fotogenieke plekken. Van historische bezienswaardigheden tot moderne architectuur, er is voor ieder wat wils. Vergeet zeker je camera niet tijdens een bezoek aan deze prachtige stad. Geniet van het ontdekken van de vele mooie plekjes en maak herinneringen die je voor altijd kunt vastleggen.

Reacties zijn gesloten.