De verborgen juweeltjes van Antwerpen: 150 niet te missen plekken

De verborgen juweeltjes van Antwerpen: 150 niet te missen plekken

De verborgen juweeltjes van Antwerpen: 150 niet te missen plekken

Antwerpen, een stad die bekend staat om haar diamanten, mode en historische architectuur. Maar er is meer dan dat! De stad heeft ook tal van verborgen juweeltjes die niet mogen worden gemist. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Antwerpen en ontdekken we 150 unieke plekken die je moet zien.

Historische bezienswaardigheden

1. Het Steen

Het Steen, ook wel bekend als het Oude Steen, is een middeleeuws kasteel aan de Schelde. Het is één van de oudste gebouwen in Antwerpen en een must-see voor geschiedenisfanaten.

2. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een indrukwekkend gotisch bouwwerk dat dateert uit de 14e eeuw. Het is één van de grootste kathedralen in Europa en herbergt een uitgebreide kunstcollectie.

3. Het Rubenshuis

Het Rubenshuis was ooit het huis en atelier van de beroemde schilder Peter Paul Rubens. Nu is het een museum waar je zijn kunstwerken kunt bewonderen en meer kunt leren over zijn leven.

Culturele hotspots

4. MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is een uniek museum dat de geschiedenis en cultuur van Antwerpen toont. Het biedt een panoramisch uitzicht over de stad en organiseert regelmatig boeiende tentoonstellingen.

5. Museum Plantin-Moretus

Dit museum is gevestigd in het oudste drukkershuis ter wereld en is gewijd aan de geschiedenis van het boek. Bewonder de oude drukpersen en ontdek hoe boeken vroeger werden gemaakt.

6. Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Dit museum huisvest een uitgebreide collectie van Vlaamse meesters zoals Rubens, Van Dyck en Bruegel. Het is een must-visit voor kunstliefhebbers.

Verborgen parken en groene oases

7. Stadspark

Het Stadspark is een prachtig park in het hart van Antwerpen. Geniet van een wandeling langs de vijvers en bewonder de vele standbeelden en monumenten die hier te vinden zijn.

8. Middelheimpark

Dit openluchtmuseum combineert kunst en natuur op een unieke manier. Wandel door de groene omgeving en ontdek de indrukwekkende sculpturen van bekende kunstenaars.

9. Rivierenhof

Het Rivierenhof is een groot park aan de rand van Antwerpen. Hier kun je heerlijk ontspannen in het groen, genieten van de vijvers en zelfs een minigolfbaan bezoeken.

Gezellige wijken en markten

10. Het Eilandje

Het Eilandje is een hippe en trendy wijk waar je volop kunt genieten van restaurants, bars en winkels. Breng ook zeker een bezoek aan het Red Star Line Museum.

11. Zuid

De wijk Zuid staat bekend om haar prachtige herenhuizen, galerieën en trendy boetiekjes. Hier vind je ook het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA).

12. Vrijdagmarkt

De Vrijdagmarkt is een gezellige markt waar je lokale lekkernijen en antiek kunt kopen. Breng een bezoek aan één van de vele cafés en geniet van de authentieke sfeer.

Antwerpen heeft zoveel meer te bieden dan alleen de bekende toeristische attracties. Deze verborgen juweeltjes maken de stad een unieke bestemming om te bezoeken. Plan je volgende reis naar Antwerpen en ontdek zelf de charme van deze prachtige stad!

Reacties zijn gesloten.