Een dagje uit met de kinderen: pretparken en speeltuinen in Blankenberge

Een dagje uit met de kinderen: pretparken en speeltuinen in Blankenberge

Ontdek de pretparken en speeltuinen in Blankenberge

Blankenberge is een populaire badplaats aan de Belgische kust. Maar wist je dat er ook genoeg te doen is voor kinderen? Hier vind je een overzicht van de leukste pretparken en speeltuinen in Blankenberge waar je een dagje uit kunt beleven met de hele familie. Van spannende attracties tot avontuurlijke speelplekken, er is voor ieder wat wils.

1. Sea Life Blankenberge

Een bezoek aan Sea Life Blankenberge is een educatieve en plezierige ervaring voor jong en oud. Dit aquarium biedt een fascinerende kijk op het leven onder water. Kinderen kunnen hier verschillende mariene dieren zoals haaien, schildpadden en pinguïns van dichtbij bewonderen. Er zijn interactieve presentaties en voederdemonstraties die zorgen voor een educatieve en leuke ervaring.

2. Bellewaerde

Op slechts een klein eindje rijden van Blankenberge vind je het attractiepark Bellewaerde. Dit park heeft attracties en shows voor alle leeftijden. Van spannende achtbanen tot familieattracties en een kinderboerderij, Bellewaerde heeft het allemaal. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de prachtige dieren in het park, zoals leeuwen, tijgers en olifanten.

3. Serpentarium

Houd je van reptielen? Dan is het Serpentarium een must-visit in Blankenberge. Hier ontdek je verschillende soorten slangen, hagedissen en krokodillen. Het is een unieke gelegenheid om deze fascinerende dieren van dichtbij te bewonderen. Er zijn ook informatieve presentaties die je meer inzicht geven in de wereld van reptielen.

4. Speeldorp De Craene

Speeldorp De Craene is een overdekte speeltuin waar kinderen zich kunnen uitleven, ongeacht het weer. Er zijn verschillende speeltoestellen, zoals klimrekken, trampolines en glijbanen. Ook is er een aparte speelruimte voor de allerkleinsten. Ouders kunnen genieten van een kopje koffie of een hapje in het gezellige cafetaria terwijl de kinderen zich vermaken.

5. Leopoldpark

Het Leopoldpark in Blankenberge is een prachtig stadspark met tal van leuke activiteiten voor kinderen. Er is een grote speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, schommelen en glijden. Daarnaast zijn er ook trampolines en een minigolfbaan. Na het spelen kunnen jullie genieten van een picknick in het park of een wandeling maken langs de vijver.

Met deze tips ben je klaar voor een dagje vol plezier en avontuur met de kinderen in Blankenberge. Of je nu kiest voor een bezoek aan een pretpark of liever naar een speeltuin gaat, er is genoeg te beleven voor het hele gezin. Vergeet niet om van tevoren te checken welke maatregelen er gelden en of reserveringen nodig zijn. Veel plezier!

Reacties zijn gesloten.