Een leuke dag voor het hele gezin in Blankenberge: 10 activiteiten voor jong en oud

Een leuke dag voor het hele gezin in Blankenberge: 10 activiteiten voor jong en oud

Een leuke dag voor het hele gezin in Blankenberge: 10 activiteiten voor jong en oud

Blankenberge is een populaire badplaats aan de Belgische kust en een ideale bestemming voor een dagje uit met het hele gezin. Met zijn prachtige strand, gezellige boulevard en diverse attracties, is er voor jong en oud genoeg te beleven. In dit artikel zetten we 10 leuke activiteiten op een rijtje, zodat jullie een onvergetelijke dag kunnen beleven in Blankenberge.

Het Sea Life Marine Park

Begin jullie dag met een bezoek aan het Sea Life Marine Park. Hier kunnen jullie kennismaken met een breed scala aan zeebewoners, van kleurrijke vissen tot indrukwekkende haaien. Leer meer over het leven in de oceanen en bewonder de prachtige onderwaterwereld.

De Serpentarium

Vlakbij het Sea Life Marine Park vinden jullie ook het Serpentarium, een fascinerend reptielenpark. Hier kunnen jullie oog in oog komen te staan met verschillende soorten slangen, hagedissen en krokodillen. Maak kennis met deze bijzondere dieren en leer meer over hun leefomgeving.

Het Belle Epoque Centrum

Voor een stukje geschiedenis kunnen jullie een bezoek brengen aan het Belle Epoque Centrum. Dit museum neemt jullie mee terug naar de belle époque, een periode van welvaart en vooruitgang. Bewonder de prachtige architectuur en ontdek hoe het leven er vroeger uitzag aan de kust.

Het Leopoldpark

Een bezoek aan Blankenberge is niet compleet zonder een wandeling door het Leopoldpark. Dit groene park is de perfecte plek om even tot rust te komen na alle activiteiten. Geniet van de mooie flora, maak een wandeling rond de vijver en laat de kinderen zich uitleven op de speeltoestellen.

De Pier van Blankenberge

Liefhebbers van een prachtig uitzicht mogen een wandeling over de pier van Blankenberge niet missen. Geniet van een panoramisch uitzicht over de Noordzee en de kustlijn. Op warme dagen kunnen jullie zelfs een verfrissend drankje drinken op een van de terrassen.

Het Belleview Plein

Het Belleview Plein is een bruisend plein in het centrum van Blankenberge. Hier vinden jullie tal van gezellige terrasjes, restaurants en winkeltjes. Het is de ideale plek om even te pauzeren, een hapje te eten of te genieten van de levendige sfeer van Blankenberge.

Het Groot Strand van Blankenberge

Natuurlijk mogen jullie het prachtige strand van Blankenberge niet overslaan. Maak een lange strandwandeling, bouw zandkastelen met de kinderen of geniet gewoon van de zon. Het Groot Strand biedt volop mogelijkheden voor ontspanning en plezier voor jong en oud.

De Lustige Velodroom

Voor wie van actie houdt, is een bezoek aan de Lustige Velodroom een aanrader. Hier kunnen jullie plaatsnemen op een van de ouderwetse, houten fietsen en racen tegen elkaar. Wie haalt de hoogste snelheid en wie blijft het langst in evenwicht? Een leuke en spannende uitdaging voor het hele gezin.

De Serpentino Mini-Golf

Voor een gezellig potje minigolf kunnen jullie terecht bij de Serpentino Mini-Golf. Deze kleurrijke en avontuurlijke baan zorgt voor veel plezier. Wie behaalt de laagste score en wie slaat een hole-in-one? Een perfecte activiteit voor een ontspannen middag met het gezin.

De Jachthaven van Blankenberge

Sluit jullie dag af met een bezoek aan de Jachthaven van Blankenberge. Bewonder de luxe jachten en zeilboten, geniet van een heerlijk diner bij een van de vele restaurants of maak een ontspannen wandeling langs het water. De Jachthaven biedt een prachtige omgeving om de dag op een rustige manier af te sluiten.

Met deze 10 activiteiten kunnen jullie een geweldige dag beleven in Blankenberge. Of jullie nu houden van natuur, cultuur, actie of ontspanning, deze badplaats heeft voor ieder wat wils. Bezoek Blankenberge en maak mooie herinneringen met het hele gezin!

Reacties zijn gesloten.