Brussel Jubelpark Triomboog Belgie

Een trip naar Brussel

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar deze stad staat ook algemeen bekend als de hoofdstad van Europa. De reden hiervoor is dat het belangrijkste overheidsorgaan van de Europese Unie zich in de stad Brussel bevindt. Brussel heeft een sprankelende omgeving en beschikt ook over prachtige attracties en toeristische plekken. Met imposante forten en gebouwen, middeleeuwse kastelen, smalle schilderachtige straatjes, groene parken, cafés, bistro’s, gezellige restaurants en een bruisend avond en dagleven, mag deze stad niet ontbreken aan het verkennen van België.

Nederlands en Frans als gesproken talen in Brussel

De stad Brussel is meer dan 1.000 jaar oud en heeft Nederlands en Frans als regionale taal. Brussel is het hele jaar door sober en ontvangt het maximale aantal bezoekers in de maanden mei tot september. Maar omdat dit ook de piektijd is waarop Brussel toeristen ontvangt, zijn de bezienswaardigheden, de straten en de restaurants over het algemeen drukbezocht. Hoewel het er tijdens de winter koud is, zijn de locaties er dan veel aangenamer en minder druk. Dit zorgt er ook voor dat je tussenstop in een museum niet gehaast is. Je kan je eigen tijd nemen om gemakkelijk een museum te bezoeken zonder gedoe, lange wachtrijen of te veel drukte binnen in het museum. Bovendien is een accommodatie in de winter gemakkelijker te vinden tegen veel lagere tarieven dan in de zomer. Er zijn hotels te vinden in overvloed in de stad.

Bezienswaardigheden in Brussel

Brussel is een mooie stad. In elke straat vind je wel iets dat je nieuwsgierigheid zal opwekken. Hier volgen enkele van de meest opvallende plaatsen om te bezoeken in Brussel.

De Grote Markt

Midden in de stad Brussel ligt de Grote Markt. Je ziet er prachtige schilderachtige huizen en opvallende gigantische gebouwen. Hierdoor is de Grote Markt in Brussel één van de mooiste markten ter wereld. Er worden vaak culturele evenementen gehouden, waardoor de plaats ook op die manier een publiekstrekker is. Vergeet niet om allerlei snuisterijen in de winkeltjes te kopen op en rondom de markt voor jouw dierbaren.

Het Muziekinstrumentenmuseum

Het Muziekinstrumentenmuseum is een museum dat onderscheidend is van de rest en intrigerend. Het museum presenteert de meest unieke en onderscheidende verzameling muziekinstrumenten van over de hele wereld en is trots op zijn grote collectie. Het museum geeft je ook de kans om via headsets naar deze instrumenten te luisteren. Muziekliefhebbers zullen er hun hart verliezen.

Manneken Pis

Dit miniatuur bronzen beeld staat voor de vrijgevochten houding van Brussel stad en portretteert een plassende kind. Het standbeeld van Manneken Pis ligt op slechts een korte afstand van de beroemde Grote Markt en is ook een geweldige bron van amusement. Buiten Manneken Pis zijn ook het meisje Janneke Pis en de hond Zinneke Pis in Brussel te vinden.

Hotels in Brussel

Hotels in Brussel, België, zijn beschikbaar in alle prijsklassen. Variërend van sterrenhotels tot budgethotels in Brussel, alles is er te vinden. Afhankelijk of je veel of weinig luxe wenst, zal je hiernaar de prijs betalen. Hier volgen enkele voorbeelden van hotels in Brussel.

Bedford Hotel & Congress Centre

Het Bedford Hotel & Congress Centre in Brussel ligt in het hart van de stad en is een geweldige plek om te verblijven tijdens een bezoek aan Brussel. Het Bedford bevindt zich tussen het centraal station en het zuidstation, waar waar de beroemde Eurostar en Thalys terminals zijn. De Grote Markt ligt dicht bij dit hotel. Het belangrijkste zakelijke centrum van de stad ligt ook vlakbij dit hotel.

Brussels Marriott Hotel Grand Place

Het Brussels Marriott Hotel Grand Place is een 4 sterrenhotel dat op een steenworp afstand van de Kunstberg en de Grote Markt gelegen is. Dit chique hotel biedt diensten aan van wereldklasse. Het is een luxe accommodatie en is goed uitgerust met alle nodige faciliteiten.

Brussel heeft nog veel meer te bieden dan bovenstaande, dus geniet van je vakantie in de stad Brussel!