Een wandeling langs de Schelde: 150 idyllische plekken in Antwerpen

Een wandeling langs de Schelde: 150 idyllische plekken in Antwerpen

Een wandeling langs de Schelde: 150 idyllische plekken in Antwerpen

Antwerpen, een stad waar historie en moderniteit samenkomen, biedt talloze mogelijkheden voor mooie wandelingen. Een van de meest betoverende wandelroutes is langs de oevers van de Schelde. Deze prachtige rivier stroomt dwars door de stad en geeft Antwerpen een unieke charme. In dit artikel nemen we je mee op een avontuurlijke wandeltocht langs de Schelde, waarbij we 150 idyllische plekken ontdekken. Bereid je voor op een magische reis door deze bruisende stad!

1. Het Steen

Onze wandeling begint bij Het Steen, een iconisch middeleeuws kasteel aan de Schelde. Het is het oudste nog bestaande gebouw in Antwerpen en heeft een rijke geschiedenis. Neem de tijd om de imposante architectuur te bewonderen en geniet van het prachtige uitzicht op de rivier.

2. Sint-Pauluskerk

Loop verder langs de Schelde en je zult de indrukwekkende Sint-Pauluskerk tegenkomen. Deze barokke kerk is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Antwerpen. Betreed het heiligdom en bewonder de adembenemende kunstwerken en schilderijen die de muren sieren.

3. Steenplein

Op het Steenplein vind je tal van gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje. Het is de perfecte plek om even uit te rusten en te genieten van het bruisende stadsleven om je heen.

4. Museum aan de Stroom (MAS)

Na een korte pauze raden we je aan om naar het Museum aan de Stroom (MAS) te gaan. Dit moderne museum is gewijd aan de rijke geschiedenis van Antwerpen en biedt een fascinerend inzicht in de cultuur en het erfgoed van de stad. Verken de verschillende tentoonstellingen en geniet van het panoramische uitzicht op de stad vanaf het dakterras.

5. Park Spoor Noord

Verlaat het historische centrum en wandel richting Park Spoor Noord. Dit stadspark is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van groen en rust. Maak een wandeling langs de Schelde en geniet van de prachtige natuur om je heen.

6. Het Eilandje

Als je verder wandelt, kom je in de levendige wijk Het Eilandje terecht. Deze voormalige havenbuurt is de afgelopen jaren omgetoverd tot een hippe en trendy bestemming. Ontdek de moderne architectuur, trendy bars en gezellige restaurants aan het water.

7. Red Star Line Museum

Een hoogtepunt van Het Eilandje is het Red Star Line Museum. Dit museum vertelt het verhaal van de miljoenen emigranten die vanuit Antwerpen naar Amerika vertrokken. Ga terug in de tijd en hoor de aangrijpende verhalen van deze dappere avonturiers.

8. Havenhuis

Sluit je wandeling af met een bezoek aan het indrukwekkende Havenhuis. Dit iconische gebouw combineert een historisch havengebouw met een moderne glazen constructie. Ga naar het dakterras en geniet van een fenomenaal uitzicht op de haven en de Schelde.

Dit was slechts een greep uit de 150 idyllische plekken langs de Schelde in Antwerpen. Deze wandeling biedt een unieke kans om de stad te verkennen en haar rijke geschiedenis en diverse cultuur te ontdekken. Vergeet niet om onderweg te genieten van de prachtige uitzichten op de rivier en de levendige sfeer van de stad. Plan je volgende avontuurlijke wandeltocht en verken de schoonheid van Antwerpen!

Reacties zijn gesloten.