Fiets langs de molens van de provincie Antwerpen

Fiets langs de molens van de provincie Antwerpen

Fiets langs de molens van de provincie Antwerpen

Een historische fietsroute

De provincie Antwerpen staat bekend om zijn talrijke windmolens die verspreid liggen over het prachtige landschap. Wat is er nu leuker dan een ontspannen fietstocht langs deze historische molens? Deze fietsroute neemt je mee op een avontuurlijke reis door de tijd, terwijl je geniet van het mooie uitzicht en de frisse lucht.

Startpunt en route

De fietsroute start in het pittoreske dorpje Lier, dat op ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Antwerpen ligt. Vanuit Lier volg je de bewegwijzering naar de verschillende molens die je onderweg tegenkomt. De route is goed aangegeven en gemakkelijk te volgen.

Molens onderweg

Tijdens je fietstocht kom je een aantal prachtige molens tegen. Een van de hoogtepunten is de Sint-Anna molen in Zoersel, een houten standerdmolen uit de 17e eeuw. Deze goed bewaarde molen is tegenwoordig een beschermd monument en een populaire toeristische attractie.

Een andere interessante molen is de Onze-Lieve-Vrouw molen in Rijkevorsel. Deze molen is gebouwd in 1849 en werd oorspronkelijk gebruikt voor het malen van graan. Nu is het een levendig museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de molens en de werking ervan.

Culinaire stops onderweg

Naast het bewonderen van de molens, biedt de route ook verschillende culinaire stops. Neem bijvoorbeeld een pauze bij een van de lokale brouwerijen waar je kunt genieten van een heerlijk lokaal gebrouwen biertje. Of stop bij een gezellige herberg voor een smakelijke lunch met streekproducten.

Praktische informatie

De fietsroute langs de molens van de provincie Antwerpen is ongeveer 50 kilometer lang. Het is een vlakke route die geschikt is voor zowel recreatieve fietsers als ervaren fietsliefhebbers. Zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt, aangezien er niet altijd horecagelegenheden beschikbaar zijn onderweg.

Bij de start van de route in Lier is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor auto’s. Het is ook mogelijk om je fiets te huren bij een van de vele fietsverhuurpunten in de omgeving.

Geniet van de molens

Met deze fietsroute langs de molens van de provincie Antwerpen zul je zeker een heerlijke dag beleven. Geniet van de prachtige natuur, de historische molens en de culinaire hoogtepunten onderweg. Vergeet niet om af en toe even op adem te komen en te genieten van het uitzicht. Veel fietsplezier!

Reacties zijn gesloten.