Ga schelpen zoeken op het strand van Blankenberge

Ga schelpen zoeken op het strand van Blankenberge

Ga schelpen zoeken op het strand van Blankenberge

Blankenberge is een populaire badplaats aan de Belgische kust. Het heeft echter meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Voor liefhebbers van de natuur en de zee is schelpen zoeken op het strand van Blankenberge een geweldige activiteit. In dit artikel lees je alles over schelpen zoeken in deze mooie badplaats.

Wanneer kun je schelpen zoeken?

Om optimaal te kunnen genieten van schelpen zoeken, is het belangrijk om te weten wanneer het de beste tijd is. Het is ideaal om bij laag water op het strand te zijn, omdat dan veel schelpen zichtbaar worden. Daarnaast kijken veel mensen naar getijdenkalenders om te weten wanneer ze het best kunnen gaan. Het is namelijk handig om te weten wanneer het hoog- en laagwater is.

Wat voor schelpen kun je vinden?

Het strand van Blankenberge is een schatkamer vol met verschillende soorten schelpen. Je kunt onder andere mosselschelpen, kokkels, strandschelpen en oesterschelpen vinden. Er zijn ook speciale zones op het strand waar veel scheermessen te vinden zijn. Het is belangrijk om te weten dat het illegaal is om levende schelpen mee te nemen, dus let goed op wanneer je jouw vondsten selecteert.

Wat heb je nodig om schelpen te zoeken?

Om schelpen te zoeken heb je niet veel nodig. Het belangrijkste is een emmer of een zakje om je vondsten in te bewaren. Daarnaast is het handig om een schepje of een harkje mee te nemen, zodat je gemakkelijker kunt zoeken. Het kan ook handig zijn om laarzen of waterdichte schoenen te dragen, vooral als je dicht bij de waterlijn wilt zoeken.

Waar kun je het beste schelpen zoeken?

Het strand van Blankenberge is kilometerslang, dus er zijn genoeg plekken om te gaan schelpen zoeken. Over het algemeen is het beter om te zoeken op de stukken strand waar minder mensen zijn, omdat de schelpen daar minder verstoord zijn. Dit kan betekenen dat je wat verder moet lopen, maar het is zeker de moeite waard. Daarnaast kun je ook naar de buitenste delen van het strand gaan, waar de golven vaak schelpen ophopen.

Wat moet je doen met je vondsten?

Als je klaar bent met schelpen zoeken, is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met je vondsten. Controleer eerst of er nog levende dieren in de schelpen zitten en zet deze terug in zee. De andere schelpen kun je schoonmaken door ze af te spoelen met water. Het is ook leuk om een kleine verzameling te maken van de mooiste schelpen die je hebt gevonden.

Conclusie

Schelpen zoeken op het strand van Blankenberge is een leuke en ontspannende activiteit voor jong en oud. Met de juiste timing en een beetje geduld kun je allerlei prachtige schelpen ontdekken. Zorg er wel voor dat je de regels en voorschriften kent en respecteert, zodat de natuur op het strand behouden blijft. Veel plezier met schelpen zoeken!

Reacties zijn gesloten.