Geniet van een fietstocht langs de Schelde in Antwerpen

Geniet van een fietstocht langs de Schelde in Antwerpen

Geniet van een fietstocht langs de Schelde in Antwerpen

Antwerpen, een bruisende stad vol cultuur, historische bezienswaardigheden en gezelligheid. Wat is er dan beter dan op de fiets te stappen en op ontdekkingstocht te gaan langs de prachtige Schelde? In dit artikel nemen we je mee op een virtuele fietstocht langs de Schelde in Antwerpen, waarbij we de mooiste plekjes en bezienswaardigheden onderweg zullen ontdekken.

Startpunt: Het Steen

Onze fietstocht begint bij het iconische gebouw ‘Het Steen’, gelegen aan de oever van de Schelde. Dit historische kasteel, dat stamt uit de 13e eeuw, diende oorspronkelijk als verdedigingsfort en later als gevangenis. Vandaag de dag is het een toeristische trekpleister en het startpunt van vele wandel- en fietsroutes.

Langs de promenade naar het Zuid

Vanaf Het Steen volgen we de schilderachtige promenade langs de Schelde, die ons naar de wijk ‘Het Zuid’ zal leiden. Onderweg genieten we van prachtige uitzichten op de rivier, met voorbijvarende schepen en historische gebouwen aan de overkant.

Eenmaal aangekomen in Het Zuid, bekend om zijn trendy bars, restaurants en kunstgalerijen, kunnen we even pauzeren en genieten van een hapje en een drankje op een van de gezellige terrasjes. Ook het Museum voor Schone Kunsten, dat hier gevestigd is, is zeker een bezoek waard.

Door naar Linkeroever

Na de nodige rust vervolgen we onze fietstocht langs de Schelde richting Linkeroever. We steken de imposante Kennedytunnel onder de Schelde over en bevinden ons aan de andere kant van de stad. Hier wachten ons prachtige natuurgebieden en rustige fietspaden.

Langs de oevers van de Schelde kunnen we volop genieten van de groene omgeving en de mooie panorama’s. Vergeet niet af en toe af te stappen en te genieten van een picknick aan het water. Je zult merken dat de drukte van de stad snel ver weg lijkt.

Terug in de stad

Na een ontspannende rit langs de Schelde keren we terug naar het centrum van Antwerpen. Via de Sint-Annatunnel, ook wel bekend als de ‘Voetgangerstunnel’, steken we de Schelde weer over. Deze tunnel is een historisch monument op zich en biedt een unieke ervaring voor elke fietser.

Terug in het centrum van Antwerpen is het de moeite waard om nog even door de oude stad te dwalen en te genieten van de prachtige architectuur, gezellige pleinen en smalle straatjes. Of je nu wilt winkelen, een museum wilt bezoeken of gewoon wilt genieten van een drankje op een terras, Antwerpen heeft voor ieder wat wils.

Conclusie

Een fietstocht langs de Schelde in Antwerpen is een geweldige manier om de stad en haar prachtige omgeving te verkennen. Met historische bezienswaardigheden, adembenemende uitzichten en gezellige plekjes om te pauzeren, biedt deze fietstocht voor elk wat wils. Dus stap op de fiets en geniet van een onvergetelijke dag in Antwerpen!

Reacties zijn gesloten.