Historische wandeling door het centrum van Antwerpen

Historische wandeling door het centrum van Antwerpen

Historische wandeling door het centrum van Antwerpen

Antwerpen, ook wel bekend als de diamantstad, is een bruisende stad vol geschiedenis en cultuur. Een van de beste manieren om de rijke historie van Antwerpen te ontdekken, is door een wandeling te maken door het centrum van de stad. Tijdens deze historische wandeling kom je langs prachtige monumenten, historische gebouwen en boeiende bezienswaardigheden. Hieronder vind je een routebeschrijving voor een onvergetelijke wandeling door het centrum van Antwerpen.

Grote Markt

De wandeling begint op de Grote Markt, het hart van Antwerpen. Deze prachtige plein is omringd door historische gebouwen, waaronder het imposante stadhuis. Het stadhuis is een architectonisch meesterwerk uit de Renaissance en een van de oudste in zijn soort in België. Neem de tijd om het stadhuis te bewonderen en vergeet niet een foto te maken van het indrukwekkende standbeeld van Brabo.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Vanaf de Grote Markt loop je verder naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, een van de beroemdste bezienswaardigheden van Antwerpen. Deze gotische kathedraal is het hoogtepunt van de wandeling. Binnenin vind je talloze kunstwerken, waaronder het wereldberoemde schilderij “De Kruisafneming” van Rubens. Vergeet niet om ook de schatkamer van de kathedraal te bezoeken, waar je een indrukwekkende collectie religieuze kunstwerken kunt bewonderen.

Het Steen

Na een bezoek aan de kathedraal loop je verder naar Het Steen, het oudste gebouw van Antwerpen. Deze middeleeuwse vestingtoren is een overblijfsel uit de 13e eeuw en diende oorspronkelijk als verdedigingstoren. Tegenwoordig is Het Steen het Maritiem Museum, waar je meer kunt leren over de maritieme geschiedenis van Antwerpen. Neem de tijd om de indrukwekkende collectie scheepsmodellen en navigatie-instrumenten te bekijken.

Sint-Pauluskerk

De volgende stop op de wandeling is de Sint-Pauluskerk. Deze kerk is een uniek voorbeeld van barokke architectuur en herbergt een schat aan kunstwerken. Bewonder de prachtige plafondschilderingen, altaarstukken en beeldhouwwerken, waaronder het meesterwerk “De Kruisoprichting” van Rubens. Vergeet niet om ook de crypte van de kerk te bezoeken, waar je enkele van de oudste graven van Antwerpen kunt zien.

Het MAS

De laatste highlight van de wandeling is het MAS, het Museum aan de Stroom. Dit moderne museum is gevestigd in een opvallend gebouw en biedt een unieke kijk op de stad Antwerpen. Het MAS heeft een indrukwekkende collectie kunst, historische objecten en archeologische vondsten. Neem de lift naar het panoramisch dakterras en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad.

Na een bezoek aan het MAS eindigt de wandeling. Antwerpen heeft echter nog veel meer te bieden, dus neem de tijd om de stad verder te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Modemuseum, ga winkelen in de Meir of geniet van een heerlijke Vlaamse maaltijd in een van de vele gezellige restaurants. Antwerpen zal je zeker blijven verrassen met haar rijke geschiedenis en levendige cultuur.

Reacties zijn gesloten.