Laat je verrassen door de authentieke brouwerijen van Antwerpen tijdens een weekendje weg

Laat je verrassen door de authentieke brouwerijen van Antwerpen tijdens een weekendje weg

Laat je verrassen door de authentieke brouwerijen van Antwerpen tijdens een weekendje weg

Antwerpen, de bruisende stad in België, staat bekend om zijn rijke biercultuur. Het is dan ook geen verrassing dat de stad een groot aantal authentieke brouwerijen herbergt. Ben je een liefhebber van bier en van plan om een weekendje weg te gaan naar Antwerpen? Laat je dan verrassen door de verschillende brouwerijen die de stad te bieden heeft. Hieronder vind je een selectie van enkele must-visit brouwerijen in Antwerpen.

De Koninck

De Koninck, ook wel bekend als de “Bolleke” brouwerij, is een van de meest iconische brouwerijen in Antwerpen. Het bier dat hier gebrouwen wordt, de “Bolleke”, is een begrip in de stad en ver daarbuiten. Tijdens een rondleiding door de brouwerij kom je alles te weten over het brouwproces en de geschiedenis van De Koninck. Uiteraard krijg je ook de kans om verschillende bieren te proeven.

Brouwerij ‘t Pakhuis

Op zoek naar een unieke bierervaring in Antwerpen? Breng dan zeker een bezoek aan Brouwerij ‘t Pakhuis. Deze ambachtelijke brouwerij is gevestigd in een voormalig pakhuis en brouwt een breed scala aan speciaalbieren. Van hoppige IPA’s tot donkere stouts, hier vind je voor ieder wat wils. Naast het proeven van de bieren kun je ook genieten van heerlijke gerechten die perfect samengaan met de bieren.

Brouwerij De Koninck

Deze brouwerij is niet te missen tijdens een bezoek aan Antwerpen. Het is een van de oudste brouwerijen van de stad en heeft een rijke geschiedenis. Tijdens een rondleiding door de brouwerij kom je alles te weten over het ambachtelijke brouwproces en de verschillende bieren die hier worden gebrouwen. Een hoogtepunt van de rondleiding is het proeven van de bieren in het gezellige proeflokaal.

Hopland: het hart van de Antwerpse biercultuur

Ben je op zoek naar nog meer bierbeleving? Breng dan een bezoek aan Hopland, ook wel bekend als het hart van de Antwerpse biercultuur. Op dit plein vind je verschillende biercafés en -winkels waar je de meest bijzondere bieren kunt proeven en kopen. Bovendien kun je hier terecht voor advies en informatie over de diverse brouwerijen in Antwerpen. Een absolute aanrader voor de echte bierliefhebber!

Geniet van een weekend vol bierplezier in Antwerpen

Een weekendje weg naar Antwerpen staat garant voor een unieke bierervaring. Met zijn authentieke brouwerijen en rijke biercultuur is de stad een paradijs voor bierliefhebbers. Of je nu een rondleiding door een brouwerij volgt, geniet van een proeverij in een biercafé of jezelf onderdompelt in de bierwinkels van Hopland, je zult gegarandeerd versteld staan van het brede aanbod aan bieren en de gastvrijheid van de Antwerpenaren. Vergeet ook niet om te genieten van de heerlijke gerechten die perfect samengaan met de bieren. Proost op een geweldig weekend in Antwerpen!

Reacties zijn gesloten.