Ontdek de speciale tentoonstellingen in de tijdelijke musea van Antwerpen

Ontdek de speciale tentoonstellingen in de tijdelijke musea van Antwerpen

Ontdek de speciale tentoonstellingen in de tijdelijke musea van Antwerpen

Antwerpen staat bekend om zijn rijke cultuur en geschiedenis en trekt jaarlijks vele kunst- en cultuurliefhebbers uit binnen- en buitenland. Naast de vaste collecties van de vele musea biedt de stad ook regelmatig speciale tentoonstellingen aan. In dit artikel ontdek je enkele van de tijdelijke musea in Antwerpen en de bijzondere exposities die er momenteel te bewonderen zijn.

ModeMuseum Antwerpen – “Dior, The New Look Revolution”

Als modehoofdstad van België mag Antwerpen natuurlijk niet achterblijven op het gebied van mode-exposities. Het ModeMuseum Antwerpen, beter bekend als het MoMu, presenteert op dit moment de tentoonstelling “Dior, The New Look Revolution”. Deze expositie staat volledig in het teken van de iconische stijl van modehuis Dior en de invloed die het merk had op de mode-industrie. Van de beroemde New Look-jurken uit de jaren ’50 tot hedendaagse haute couture, deze tentoonstelling neemt je mee op een reis door de geschiedenis van Dior.

Museum aan de Stroom – “Antwerpen à la carte”

Het Museum aan de Stroom, ook wel het MAS genoemd, is een indrukwekkend museum dat de geschiedenis van Antwerpen vertelt. Momenteel is de tijdelijke tentoonstelling “Antwerpen à la carte” te zien. Deze expositie laat je kennismaken met de culinaire geschiedenis van de stad. Van de beroemde Antwerpse handjes tot de vele culinaire invloeden uit het verleden, je leert alles over de smaakvolle tradities van Antwerpen. Bovendien kan je genieten van prachtige kunstwerken geïnspireerd op eten en drinken.

Rubenshuis – “Rubens, kiekeboe!”

Ben je een liefhebber van kunst en geschiedenis? Dan mag een bezoek aan het Rubenshuis niet ontbreken. Dit voormalige huis van de bekende schilder Peter Paul Rubens is nu ingericht als museum. Momenteel organiseert het Rubenshuis de expositie “Rubens, kiekeboe!”. Deze tentoonstelling neemt je mee in de wereld van Rubens en laat je zijn werk en leven op een interactieve manier ontdekken. Van schilderijen tot persoonlijke objecten, je komt alles te weten over deze beroemde kunstenaar.

Plan je bezoek

Wil je deze bijzondere tentoonstellingen zelf ontdekken? Plan dan je bezoek aan Antwerpen en reserveer je tickets op voorhand. Door de populariteit van deze exposities kan het druk zijn, vooral in het weekend. Vergeet ook niet om de websites van de musea te raadplegen voor de meest recente informatie en eventuele coronamaatregelen.

Antwerpen biedt een divers aanbod aan tijdelijke musea en speciale tentoonstellingen. Of je nu geïnteresseerd bent in mode, geschiedenis of kunst, er is altijd wel iets te ontdekken. Plan je volgende culturele uitstap naar Antwerpen en duik in de fascinerende wereld van deze tijdelijke musea.

Reacties zijn gesloten.