Ontdek de zee en de visserstradities van Blankenberge: 15 activiteiten voor de zeeliefhebbers

Ontdek de zee en de visserstradities van Blankenberge: 15 activiteiten voor de zeeliefhebbers

Ontdek de zee en de visserstradities van Blankenberge: 15 activiteiten voor zeeliefhebbers

1. Bezoek het Sea Life Marine Park

Begint uw avontuur aan de Belgische kust met een bezoek aan het Sea Life Marine Park in Blankenberge. Ontdek de pracht en diversiteit van het onderwaterleven terwijl u door de tunnel wandelt en oog in oog komt te staan met haaien, schildpadden en kleurrijke vissen. Een educatieve en boeiende ervaring voor jong en oud.

2. Neem deel aan een vissersboottocht

Ga mee aan boord van een echte vissersboot en ervaar zelf hoe het is om visser te zijn. Leer het vak van ervaren vissers en geniet van het adembenemende uitzicht op de Noordzee. Aan het einde van de tocht kunt u zelfs uw eigen gevangen vis klaarmaken en proeven.

3. Maak een wandeling over de pier

De pier van Blankenberge is een iconische bezienswaardigheid die zeker niet gemist mag worden. Geniet van de verfrissende zeebries terwijl u over de pier wandelt en geniet van het uitzicht op de uitgestrekte zee. Regelmatig worden er ook evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals concerten en markten.

4. Bezoek de Visserskapel

Breng een bezoek aan de Visserskapel, een belangrijk symbool van de visserstradities in Blankenberge. Deze kapel is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de Zeewacht en is een ontmoetingsplaats voor de vissers voor ze de zee opgaan. Bewonder de historische architectuur en steek een kaarsje aan voor een veilige terugkeer.

5. Verken het Visserijmuseum

Leer meer over de rijke visserijgeschiedenis van Blankenberge in het Visserijmuseum. Ontdek de tradities, werktuigen en verhalen van de vissersgemeenschap. Bewonder de verzameling historische voorwerpen en maak kennis met de lokale visserstradities.

6. Geniet van verse vis in een van de restaurants

Wat is er beter dan genieten van verse vis aan de kust? Bezoek een van de vele gezellige visrestaurants in Blankenberge en proef de heerlijke lokale gerechten. Van kabeljauw tot garnalen, er is voor elk wat wils. Laat uw smaakpapillen verwennen!

7. Leer zeilen bij een zeilschool

Altijd al willen leren zeilen? Doe mee aan een zeilcursus bij een van de zeilscholen in Blankenberge. Leer de basisprincipes van het zeilen en geniet van de vrijheid op zee. Een geweldige ervaring voor zowel beginners als ervaren zeilers.

8. Maak een strandwandeling

De brede, uitgestrekte stranden van Blankenberge nodigen uit tot heerlijke wandelingen. Adem de frisse zeelucht in terwijl u langs de kust wandelt en geniet van het uitzicht op het zand en de zee. Vergeet niet om te genieten van een ontspannen moment op een van de vele strandbars.

9. Bezoek de Oude Haven

De Oude Haven is een sfeervolle plek waar u de nostalgische sfeer van het vissersverleden kunt ervaren. Bewonder de kleurrijke vissersbootjes en geniet van de gezellige drukte. Hier vindt u ook verschillende viswinkels waar u verse vis kunt kopen om mee naar huis te nemen.

10. Fiets langs de kust

Huur een fiets en verken de prachtige kustlijn van Blankenberge. Geniet van de verfrissende zeelucht terwijl u langs de duinen fietst en stop onderweg voor een picknick op het strand. Een leuke en actieve manier om de omgeving te verkennen.

11. Maak een boottocht naar Zeebrugge

Vaar naar Zeebrugge en ontdek de charmante Belgische havenstad. Geniet van het prachtige uitzicht op zee tijdens de boottocht en verken daarna Zeebrugge, bekend om zijn visrestaurants en maritieme activiteiten. Een perfecte dagtocht voor zeeliefhebbers.

12. Proef lokale specialiteiten op de vismarkt

Breng een bezoek aan de vismarkt van Blankenberge en ontdek de rijke variëteit aan vis en zeevruchten. Proef lokale specialiteiten zoals garnalenkroketten en mosselen. Koop verse vis om mee naar huis te nemen en bereid uw eigen overheerlijke maaltijd.

13. Ontspan op het strand

Neem de tijd om te ontspannen op een van de prachtige stranden in Blankenberge. Geniet van de zon, het geluid van de golven en de rustgevende omgeving. Neem een duik in de zee of bouw zandkastelen met de kinderen. Een heerlijke manier om van de kust te genieten.

14. Ervaar het leven van een visser in het Bezoekerscentrum

Bezoek het Bezoekerscentrum van de Vlaamse Visserij Coöperatie en ervaar hoe het leven van een visser eruitziet. Leer meer over de uitdagingen waarmee vissers te maken hebben en ontdek de geschiedenis en technieken van de visserij. Een interessante en educatieve ervaring voor het hele gezin.

15. Bewonder de zonsondergang op het strand

Sluit uw dag af met het bewonderen van de spectaculaire zonsondergang op het strand van Blankenberge. Voel de romantiek in de lucht terwijl de zon langzaam ondergaat achter de horizon. Een magisch moment dat uw bezoek aan Blankenberge onvergetelijk zal maken.

Of u nu geïnspireerd bent door de rijke visserstradities, wilt genieten van heerlijke visgerechten of gewoon wilt ontspannen op het strand, Blankenberge biedt een scala aan activiteiten voor zeeliefhebbers. Verken de zee en ontdek de charme van deze prachtige Belgische kustplaats.

Plan uw volgende avontuur aan de zee vandaag nog!

Reacties zijn gesloten.