Ontdek de zee en visserstradities van Blankenberge: 15 activiteiten voor de zeeliefhebbers

Ontdek de zee en visserstradities van Blankenberge: 15 activiteiten voor de zeeliefhebbers

Ontdek de zee en visserstradities van Blankenberge: 15 activiteiten voor de zeeliefhebbers

Blankenberge, gelegen aan de Belgische kust, is een populaire bestemming voor liefhebbers van de zee en visserstradities. Deze bruisende badplaats biedt tal van activiteiten voor zowel jong als oud. Hieronder vindt u 15 activiteiten die zeker de moeite waard zijn voor zeeliefhebbers.

1. Bezoek het Visserijmuseum

Een bezoek aan het Visserijmuseum is een must voor wie meer wil weten over de rijke visserstradities van Blankenberge. U komt alles te weten over de geschiedenis van de visserij en kunt zelfs een kijkje nemen op een heuse vissersboot.

2. Maak een wandeling over de pier

Een wandeling over de pier van Blankenberge is een unieke ervaring. Geniet van het prachtige uitzicht op zee en zie de vissersboten in de verte. Vergeet niet om een foto te maken met het beroemde standbeeld van de zeemeermin op de achtergrond.

3. Proef verse vis in een visrestaurant

Blankenberge heeft tal van visrestaurants waar u kunt genieten van de beste en meest verse visgerechten. Proef bijvoorbeeld een heerlijke vissoep of verse garnalen. Een culinaire ervaring om niet te missen!

4. Neem deel aan een boottocht

Er worden verschillende boottochten aangeboden in Blankenberge. Ga mee op een vissersboot en ervaar zelf hoe het is om een dag op zee door te brengen. Of maak een ontspannende boottocht langs de kust en geniet van het uitzicht.

5. Bezoek Sea Life Blankenberge

Sea Life Blankenberge is een indrukwekkend aquarium waar u oog in oog komt te staan met de prachtige onderwaterwereld. Bewonder kleurrijke vissen, haaien en schildpadden en leer meer over het behoud van de oceanen.

6. Doe mee aan een visexcursie

Tijdens een visexcursie kunt u zelf een hengel uitgooien en hopelijk een mooie vangst binnenhalen. Een ervaren gids zal u begeleiden en u alles vertellen over de verschillende vissoorten die hier voorkomen.

7. Maak een strandwandeling

Het strand van Blankenberge is perfect voor een mooie strandwandeling. Voel het zand tussen uw tenen en luister naar het rustgevende geluid van de golven. Vergeet niet om schelpen te zoeken en te genieten van de frisse zeelucht.

8. Bezoek de Vismijn

De Vismijn is de plek waar de visvangst van de lokale vissers wordt verhandeld. Breng een bezoek aan de Vismijn en zie hoe de vangst van de dag wordt geveild. Een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten.

9. Leer zeilen als een echte visser

Altijd al willen leren zeilen? In Blankenberge kunt u zeilles nemen en leren zeilen als een echte visser. Een leuke en uitdagende activiteit die zowel geschikt is voor beginners als gevorderden.

10. Ga strandvissen

Strandvissen is een populaire activiteit in Blankenberge. Huur een hengel en probeer zelf uw avondeten te vangen. Wie weet haalt u wel een mooie platvis binnen!

11. Bezoek de houten pier

De houten pier van Blankenberge is een bezienswaardigheid op zich. Loop over deze historische pier en geniet van het geweldige uitzicht op zee. Vergeet niet om een foto te maken van de prachtige zonsondergang.

12. Ga mee op een garnaalvissersboot

Stap aan boord van een garnaalvissersboot en help de vissers met het vangen van garnalen. Een unieke ervaring waarbij u ook zelf garnalen kunt proeven. Verser kan niet!

13. Bezoek het Belle Epoque Centrum

Het Belle Epoque Centrum vertelt het verhaal van de bloeiperiode van Blankenberge in de 19e eeuw. Leer meer over deze glamourvolle tijd en ontdek hoe de visserij een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de stad.

14. Maak een fietstocht langs de kust

Ontdek de prachtige kustlijn van Blankenberge tijdens een ontspannende fietstocht. Geniet van het mooie uitzicht op zee en maak een tussenstop voor een verfrissend drankje op een van de vele terrassen.

15. Bezoek de Garnaalfeesten

Jaarlijks vinden in Blankenberge de Garnaalfeesten plaats. Tijdens dit feest staat de garnaalvangst centraal en kunt u genieten van tal van activiteiten en optredens. Een gezellig evenement voor jong en oud.

Met deze 15 activiteiten kunt u de zee en visserstradities van Blankenberge optimaal ervaren. Of u nu wilt leren zeilen, verse vis wilt proeven of gewoon wilt genieten van het prachtige uitzicht op zee, Blankenberge heeft voor ieder wat wils. Plan uw trip naar deze bruisende badplaats en ontdek zelf de schoonheid van de zee en het rijke maritieme erfgoed.

Reacties zijn gesloten.