Proef de heerlijke Antwerpse pruimentaart in een van de lokale patisserieën

Proef de heerlijke Antwerpse pruimentaart in een van de lokale patisserieën

Proef de heerlijke Antwerpse pruimentaart in een van de lokale patisserieën

Als je een liefhebber bent van zoete lekkernijen, dan moet je zeker de Antwerpse pruimentaart proberen. Deze heerlijke specialiteit uit de Antwerpse regio is de perfecte traktatie voor zowel bewoners als toeristen. In dit artikel delen we meer informatie over de Antwerpse pruimentaart en geven we je enkele aanbevelingen voor patisserieën waar je deze lekkernij kunt proeven. Lees verder en ontdek de zoete smaak van Antwerpen!

Wat is Antwerpse pruimentaart?

Antwerpse pruimentaart, ook bekend als “Antwerpse kersentaart,” is een traditioneel gebak dat voornamelijk bestaat uit zoete pruimen en een krokante korst. De taart heeft een rijke en volle smaak, en staat bekend om zijn sappige vulling. Het deeg wordt meestal gemaakt van bloem, suiker, boter en eieren, en het vullen gebeurt met verse pruimen die zacht en zoet zijn. De taart wordt vervolgens gebakken tot hij goudbruin is en kan zowel warm als koud worden gegeten.

Waar kun je de beste Antwerpse pruimentaart vinden?

Antwerpen heeft een aantal patisserieën die bekend staan om hun heerlijke Antwerpse pruimentaart. Hier zijn enkele aanbevelingen:

Patisserie De Smet

Patisserie De Smet is een van de oudste en meest gerenommeerde patisserieën in Antwerpen. Ze staan bekend om hun uitstekende Antwerpse pruimentaart, die wordt gebakken volgens een eeuwenoud recept. De pruimen zijn vers en sappig, en de korst is perfect krokant. Het is zeker een must-try voor liefhebbers van pruimentaart.

Patisserie Van Heuckelom

Patisserie Van Heuckelom is een kleine en gezellige patisserie in het hart van Antwerpen. Ze zijn beroemd om hun ambachtelijke taarten en gebak, waaronder de heerlijke Antwerpse pruimentaart. Het gebak hier is vers en van hoge kwaliteit, en de pruimentaart is zeker een van hun specialiteiten.

Patisserie Van Dael

Patisserie Van Dael is een gevestigde naam in de patisserie scene van Antwerpen. Ze hebben een breed scala aan zoete lekkernijen, waaronder de Antwerpse pruimentaart. De taart bij Van Dael is altijd vers en smaakvol, en het vriendelijke personeel maakt de ervaring nog aangenamer.

Conclusie

Als je ooit in de prachtige stad Antwerpen bent, moet je de heerlijke Antwerpse pruimentaart proberen. Met zijn sappige pruimenvulling en krokante korst is deze zoete traktatie een absolute must-try. Bezoek een van de lokale patisserieën die we hebben aanbevolen en geniet van een stukje Antwerpen op je bord. Geloof ons, je zult niet teleurgesteld zijn!

Reacties zijn gesloten.