Proef de lokale gin in de gezellige bars van Antwerpen

Proef de lokale gin in de gezellige bars van Antwerpen

Proef de lokale gin in de gezellige bars van Antwerpen

Antwerpen, de bruisende stad in Vlaanderen, staat bekend om zijn rijke historie, prachtige architectuur en natuurlijk zijn heerlijke gastronomie. En een van de culinaire hoogtepunten die je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Antwerpen, is het proeven van de lokale gin in de gezellige bars verspreid over de stad. Hier vind je een overvloed aan distilleerderijen en bars die dit traditionele Belgische drankje serveren.

De geschiedenis van gin in Antwerpen

Gin, een gedistilleerde drank op basis van jeneverbessen, heeft een lange geschiedenis in Antwerpen. In de 16e eeuw werd de stad een belangrijk handelscentrum voor kruiden en specerijen, waaronder jeneverbes. Deze kruiden werden gebruikt om gin te maken, dat al snel populair werd bij de lokale bevolking en de vele zeelieden die de haven bezochten. Antwerpen kreeg zelfs de bijnaam ‘Stad van de Gin’.

De beste bars om gin te proeven

Als je op zoek bent naar een authentieke ginervaring, zijn er tal van bars in Antwerpen waar je kunt genieten van dit heerlijke drankje. Een van de meest geliefde bars onder de locals is ‘The Dirty Rabbit’. Deze bar heeft een uitgebreide ginselectie en een gezellige sfeer. Daarnaast heeft ‘Gin Fizz’ een indrukwekkende lijst van meer dan 300 verschillende gins, waaronder enkele zeldzame flessen die je nergens anders zult vinden. Een andere populaire bar is ‘The Jane’, waar je niet alleen kunt genieten van heerlijke gincocktails, maar ook van een fantastisch uitzicht over de stad.

De verschillende smaken van Antwerpse gin

Antwerpen staat bekend om zijn diverse ginsoorten met verschillende smaken. Zo heb je bijvoorbeeld ‘Bulldog Antwerp Dry Gin’, een klassieke gin met citrus- en jeneverbesaroma’s. Voor de liefhebbers van meer kruidige smaken is er ‘Marie Claire Gin’, gemaakt met onder andere kardemom, gember en zwarte peper. En voor wie van een echte Antwerpse twist houdt, is er ‘Gin Fijn’, een gin die wordt gemaakt met lokale kruiden en bloemen.

Conclusie

Het proeven van de lokale gin in de gezellige bars van Antwerpen is een must-do activiteit tijdens je verblijf in deze prachtige stad. Ontdek de rijke geschiedenis van gin, geniet van de verschillende smaken en proost op een geweldige tijd in Antwerpen!

Reacties zijn gesloten.