Top 10 bezienswaardigheden in Antwerpen

Top 10 bezienswaardigheden in Antwerpen

Top 10 bezienswaardigheden in Antwerpen

1. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een indrukwekkend gotisch gebouw dat dateert uit de 16e eeuw. Bezoekers kunnen genieten van prachtige glas-in-loodramen en bewonderen de kunstwerken van grote meesters zoals Rubens en Van Dyck.

2. Het Steen

Het Steen is een middeleeuws kasteel aan de oever van de Schelde. Het is een van de oudste gebouwen in Antwerpen en heeft een rijke geschiedenis. Tegenwoordig herbergt Het Steen het Maritiem Museum waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de maritieme tradities van de stad.

3. Grote Markt

De Grote Markt is het hart van Antwerpen en is omgeven door prachtige middeleeuwse gebouwen. Op dit historische plein vind je het stadhuis, tal van gezellige terrasjes en de Brabofontein. Het is een ideale plek om te genieten van een drankje en de levendige sfeer van de stad te ervaren.

4. MAS

Het Museum aan de Stroom (MAS) is een modern museum gelegen aan het Eilandje. Het MAS vertelt het verhaal van Antwerpen als wereldstad en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Bezoekers kunnen hier kunst, geschiedenis en cultuur ontdekken.

5. Rubenshuis

Het Rubenshuis was ooit de woning en het atelier van de beroemde schilder Peter Paul Rubens. Nu is het een museum waar bezoekers zijn kunstcollectie kunnen bewonderen en meer te weten kunnen komen over het leven van deze Vlaamse meester.

6. Zoo Antwerpen

De Zoo van Antwerpen is een van de oudste dierentuinen ter wereld en een populaire attractie voor zowel jong als oud. Bezoekers kunnen hier genieten van een scala aan exotische dieren en een bezoek brengen aan de prachtige art-deco gebouwen die de dierentuin omringen.

7. Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum vertelt het verhaal van de miljoenen migranten die in de 19e en 20e eeuw via Antwerpen naar Amerika reisden. Bezoekers kunnen hier persoonlijke verhalen ontdekken en meer te weten komen over de migratiegeschiedenis van Europa.

8. ModeMuseum

Het ModeMuseum (MoMu) is een must-visit voor liefhebbers van mode. Het museum toont een uitgebreide collectie van Belgische en internationale modeontwerpers. Bezoekers kunnen hier de evolutie van mode door de jaren heen bewonderen.

9. Haven van Antwerpen

De haven van Antwerpen is een van de grootste en meest belangrijke havens ter wereld. Bezoekers kunnen hier een rondvaart maken om de bedrijvigheid van de haven te ervaren en meer te weten te komen over de maritieme handel.

10. Diamantbuurt

Antwerpen staat bekend als de diamantstad van de wereld en de diamantbuurt is een must-visit voor liefhebbers van juwelen. Hier vind je talloze winkels en ateliers waar je prachtige diamanten kunt bewonderen en kopen.

Geniet van je bezoek aan Antwerpen en ontdek de schoonheid en geschiedenis van deze bruisende stad!

Reacties zijn gesloten.