Wandelgids GR 512 Brabantse Heuvelroute | Grote Routepaden

Meer info over deze vakantie

Wandelgids GR 512 Brabantse Heuvelroute | Grote Routepaden

Prijzen vanaf  

 17.00

SKU 7237100671573543 Vakanties , ,

Vakantie België delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on skype
Skype
Share on telegram
Telegram
Share on print
Print

Extra informatie

Beschrijving

GR 512 brengt je van Diest tot net over de muur van Geraardsbergen. Je wandelt in oostwestelijke richting doorheen 173 km unieke Brabantse heuvellandschappen, begeleid door wit-rode GR-tekens. Ondanks de centrale ligging vind je stilte en rust in het midden van prachtig natuurschoon.
De route is in twee richtingen beschreven en bewegwijzerd met wit rode tekens. De tekst van de routebeschrijving wordt aangevuld met korte achtergrondinformatie over bezienswaardigheden, natuur en landschap.
De GR 512 is ingedeeld in 4 deeltrajecten, goed voor 9 stapdagen. Van elk traject is een overzichtskaart gemaakt, die je terugvindt aan het begin van elk deel. Tijdens je tocht kun je gebruik maken van de 36 detailkaarten die je telkens op de linker pagina vindt, naast de betreffende routebeschrijving. Op elke kaart staat de schaal aangeduid met een schaallijn. Op de kaarten zijn tevens referentiepunten, stations, belangrijke bus- en tramhaltes, horeca, winkels en bezienswaardigheden aangeduid.
Met GR 512 verken je pittoreske hoekjes en historische gebouwen in Diest. Je trekt door het Hagelandse heuvellandschap, Brabantse bossen en valleien, het traditierijke Pajottenland en de Dendervallei. De Houwaartse berg vol wijnranken, de kastelen van Horst, Beersel en Gaasbeek en traditionele vierkantshoeven kruisen je weg. Je loopt tussen majestueuze bomen in het Walenbos, Meerdaalwoud, Zoniënwoud, Neigembos en Raspaillebos. Beschermde natuurgebieden in de valleien van de Dijle, de IJse en de Zenne trekken je aandacht. Door authentieke dorpjes zoals Gaasbeek en Onze-Lieve-Vrouw Lombeek, behorend tot de mooiste van Vlaanderen, bereik je de Muur van Geraardsbergen en zijn stedelijk monumentschoon op het marktplein.
In elk seizoen kan je genieten van het GR 512-traject. In de lente en prille zomer voel je de frisse tinteling van bloesems en bloemen in het Hageland en Pajottenland. Je loopt onder de vlammend geel-bruin-oranje gekleurde bladerendaken van de Brabantse bosgebieden in de herfst. In de winter overvalt je de mistige, mysterieuze sfeer van wonderlijke natuurgebieden in de valleien van de Dijle, de Zenne en de Dender.
Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

Overzicht reisorganisaties voor vakantie België

Vakantie in België zoeken

Vakanties in België per categorie

België vakantie zoeken en boeken via thema of rubriek