Wandelgids GR15 Sentiers de l'Ardenne - de la Lorraine Belge à l'Eifel | Grote Routepaden

Meer info over deze vakantie

Wandelgids GR15 Sentiers de l'Ardenne - de la Lorraine Belge à l'Eifel | Grote Routepaden

Prijzen vanaf  

 18.95

Vakantie België delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on skype
Skype
Share on telegram
Telegram
Share on print
Print

Extra informatie

Beschrijving

De GR15 verbindt Belgisch Lotharingen met de Eifel in Duitsland. Je start aan de bron van de Semois in Aarlen en eindigt na 229 km op het romantisch marktplein van Monschau.
De eerste etappes flirt de GR15 met de groene grens tussen België en Luxemburg. Langs glooiende velden en slaperige dorpen ontdek je kleine en grote gebeurtenissen uit de geschiedenis: de leisteengroeves in Martelange, het verdwenen dorp Romeldange, de jeugdkerk van Koningin Mathilde in Villers-la-Bonne-Eau en de talrijke herinneringen aan het Ardennenoffensief bij Bastogne.
Ben je een bierliefhebber dan zal je zeker halt houden bij de brouwerijen van Achouffe of Oster. Dichte bossen en open velden wisselend elkaar af door deze stille Luxemburgse regio. Op het kasteel van Harzé na, ontmoet je weinig imposante gebouwen. De natuur is immers op de GR15 de hoofrolspeler. Aywaille ontvangt je met gezellig toeristisch geroezemoes. De Emblève wijst je de weg via Remouchamps naar de populaire vallei van de Ninglinspo. Na een bruisend bezoek aan de stad Spa, loop je door statige bossen naar het stuwmeer van de Gileppe. Achter de rug van de reuzegrote leeuw vind je het pad naar Eupen, de hoofdstad van het Duitstalig België. Na een laatste klim dwarst de GR15 een stukje Hoge Venen tot de Duitse grens. Verscholen in het dal wacht het historisch Monschau met haar schitterende vakwerkhuizen je op. Tijd voor een heerlijk stuk Vennbrocken om de GR15 af te sluiten!

Overzicht reisorganisaties voor vakantie België

Vakantie in België zoeken

Vakanties in België per categorie

België vakantie zoeken en boeken via thema of rubriek