Wandelgids Streek GR Groene Gordel | Grote Routepaden

 17.50

Vakantie Bekijken

Beschrijving

Streek GR Groene Gordel : Halle-Tervuren – Kortenberg – Grimbergen – Meise – Asse -Ternat – Lennik – Halle – Grote Routepaden
Dit pad brengt je in een 147 kilometer lange lus helemaal rond het Brusselse gewest door drie deelregio’s van Vlaams-Brabant: het Pajottenland, de Brabantse Kouters en het Dijleland. Een verrassend groene route door het hart van het land, met ridderlijke kastelen, mooie bossen, authentieke kroegen en glooiende akkers.
Het grote voordeel van het pad zijn de frequente en goede verbindingen – ook in het weekend! – met het centrum van Brussel. De volledige Streek-GR is dan ook perfect te wandelen in 9 dagetappes. Je kan ook op diverse plaatsen de Streek-GR combineren met knooppuntwandelingen van Toerisme Vlaams-Brabant.
De Groene Gordel kruist of maakt deels gebruik van verschillende andere GR’s: GR 12 (Amsterdam – Parijs), GR 126 (Brussel – Namen), GR 512, GR 579, GR 128 en de Streek-GR Dijleland. Er zijn dus eindeloze combinaties mogelijk.
De topogids bevat een nauwkeurige routebeschrijving, gedetailleerde kaarten, uitgebreide toeristische en streekinformatie, tips voor overnachting en pitstops en gegevens voor gebruik van het openbaar vervoer.