Wandelkaart Wandelnetwerk BE Kempense Kolonies | Provincie Antwerpen Toerisme

Meer info over deze vakantie

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Kempense Kolonies | Provincie Antwerpen Toerisme

Prijzen vanaf  

 9.95

SKU 7237101393444544 Vakanties ,

Vakantie België delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on google
Google+
Share on skype
Skype
Share on telegram
Telegram
Share on print
Print

Extra informatie

Beschrijving

Het wandelnetwerk Kempense Kolonies brengt een mix van natuur, erfgoed en verhalen, door de voormalige landlopers kolonies Merksplas en Wortel.
Samen met vijf Nederlandse Koloniën stonden ze aan de wieg van het moderne denken over armoedezorg en het geloof in een maakbare samenleving.
In 1823 arriveerden de eerste behoeftige gezinnen in de Vrije Kolonie van Wortel. Twee jaar later gingen ‘beroepsbedelaars’ verplicht aan de slag in de Onvrije Kolonie van Merksplas.
Het ging om een vooruitstrevend en grootschalig sociaal experiment: de landlopers zetten de woeste grond om in een rijk en afwisselend landschap. De kaarsrechte dreven waarin je stapt, weerspiegelen de tucht en de orde die er vroeger heersten. Beide Koloniën – samen ruim 1000 ha – zijn intussen als landschap beschermd, de meeste gebouwen als monument.
Geniet tijdens je wandeling van het uitbundige groen, de rust – Wortel-Kolonie is een officieel stiltegebied – en de vele fotogenieke plaatjes, zoals een schaapherder met zijn kudde.
Andere aanraders langs het wandelnetwerk Kempense Kolonies? De riviervalleien van Mark en Merkske, het stemmige begijnhof in Hoogstraten en de karaktervolle dorpjes in het grensgebied met Nederland.

Overzicht reisorganisaties voor vakantie België

Vakantie in België zoeken

Vakanties in België per categorie

België vakantie zoeken en boeken via thema of rubriek