Verken Antwerpen in stijl: 150 iconische bezienswaardigheden

Verken Antwerpen in stijl: 150 iconische bezienswaardigheden

Verken Antwerpen in stijl: 150 iconische bezienswaardigheden

Antwerpen, ook wel bekend als de ‘Sinjorenstad’, is een bruisende stad vol geschiedenis, cultuur en architectonische pracht. Met zijn rijke erfgoed en levendige sfeer is Antwerpen een must-visit bestemming voor elke reiziger. Hier zijn 150 iconische bezienswaardigheden in Antwerpen die je niet mag missen:

1. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Begin je reis in Antwerpen met een bezoek aan de magnifieke Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Deze gotische kathedraal is een indrukwekkend staaltje architectuur en herbergt enkele meesterwerken, waaronder de beroemde schilderijen van Peter Paul Rubens.

2. Paleis op de Meir

Een bezoek aan het Koninklijk Paleis op de Meir mag zeker niet ontbreken. Dit prachtige paleis, ooit het voormalige residentie van Napoleon Bonaparte, is nu open voor het publiek en biedt een kijkje in het leven van de Belgische koninklijke familie.

3. MAS (Museum aan de Stroom)

Voor de liefhebbers van moderne architectuur is het MAS een absolute must-see. Dit imposante museum torent hoog boven de stad uit en biedt een adembenemend uitzicht over Antwerpen. Binnenin vind je verschillende tentoonstellingen die je meenemen op een reis door de geschiedenis en het erfgoed van de stad.

4. Het Steen

Het Steen, het oudste gebouw van Antwerpen, is een historisch kasteel aan de oever van de Schelde. Het diende ooit als fort, gevangenis en zelfs als woning voor verschillende adellijke families. Tegenwoordig herbergt het Steen het Nationaal Scheepvaartmuseum, waar je meer te weten kunt komen over de maritieme geschiedenis van België.

5. Centraal Station

Het Centraal Station van Antwerpen is niet alleen een belangrijk knooppunt voor treinverkeer, maar ook een architectonisch meesterwerk op zich. Met zijn prachtige gevels, indrukwekkende koepel en elegante interieur is het station een lust voor het oog.

6. Rubenshuis

Bezoek het Rubenshuis, de voormalige residentie van de wereldberoemde Vlaamse kunstschilder Peter Paul Rubens. Dit prachtige 17e-eeuwse herenhuis biedt een kijkje in het leven en werk van deze meesterlijke kunstenaar.

7. ModeMuseum

Antwerpen staat bekend als een broedplaats voor modetalent en het ModeMuseum, ook wel bekend als MoMu, is de plek om de Belgische modegeschiedenis te ontdekken. Bewonder hier de avant-gardistische ontwerpen van de ‘Antwerpse Zes’ en andere invloedrijke ontwerpers.

8. Diamantwijk

De Diamantwijk is dé plek om Antwerpen’s reputatie als diamantcentrum van de wereld te ontdekken. Wandel door de straten vol juweliers en bewonder de glinsterende vitrines. Neem ook een kijkje in het Diamantmuseum om meer te leren over de geschiedenis en het belang van diamanten in Antwerpen.

9. Sint-Anna Tunnel

De Sint-Anna Tunnel, ook wel bekend als de Voetgangerstunnel, is een unieke manier om de Schelde over te steken. Neem de houten roltrappen naar beneden en wandel ondergronds naar de andere kant van de rivier. De tunnel is niet alleen een handige doorgang, maar biedt ook een prachtig uitzicht op Antwerpen en de Schelde.

10. Plantin-Moretusmuseum

Het Plantin-Moretusmuseum is een eerbetoon aan de drukkersfamilie Plantin-Moretus, die in de 16e eeuw een belangrijke rol speelde in de drukkerij- en uitgeverswereld. Wandel door de prachtig bewaarde drukkerij en bewonder de oude persen, boeken en kunstwerken.

Verken Antwerpen en geniet van zijn rijke erfgoed

Antwerpen biedt een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen. Van prachtige kerken en musea tot indrukwekkende architectuur en levendige buurten, er is voor elk wat wils in deze stad. Verken Antwerpen in stijl en ontdek de schoonheid en charme van deze Vlaamse parel.

Reacties zijn gesloten.