Verken Antwerpen’s verrassende kant: 150 ongewone attracties

Verken Antwerpen’s verrassende kant: 150 ongewone attracties

Verken Antwerpen’s verrassende kant: 150 ongewone attracties

Antwerpen, de levendige stad in België, staat bekend om zijn prachtige architectuur, mode en diamanten. Maar wist je dat de stad ook talloze verborgen pareltjes heeft? Van unieke musea tot ongewone bezienswaardigheden, hier zijn 150 ongewone attracties die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Antwerpen.

Museum Plantin-Moretus

Het Museum Plantin-Moretus is niet zomaar een museum. Het is het enige museum ter wereld dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het is gevestigd in het historische pand waar de drukkerij van Plantin en Moretus was gevestigd. Bewonder de prachtige collectie boeken, manuscripten, drukpersen en kunstwerken uit de 16e eeuw.

Het Zaha Hadid Plein

Het Zaha Hadid Plein is een staaltje moderne architectuur in Antwerpen. Het plein is vernoemd naar de wereldberoemde architecte Zaha Hadid en is ontworpen door haar architectenbureau. Het plein is een ontmoetingsplaats voor zowel lokale bewoners als toeristen, en heeft een unieke uitstraling door de bijzondere vormen en het gebruik van materialen.

Sint-Annatunnel

De Sint-Annatunnel, ook wel de Voetgangerstunnel genoemd, is een unieke manier om de Schelde over te steken. De tunnel werd gebouwd in 1931 en verbindt het centrum van Antwerpen met de Linkeroever. Neem de houten roltrappen of de oude houten lift naar beneden en wandel door de tunnel onder de Schelde. Geniet van het prachtige uitzicht op de stad en ontdek de geschiedenis van deze bijzondere locatie.

Het Snijders&Rockoxhuis

Het Snijders&Rockoxhuis is een verborgen pareltje in het historische centrum van Antwerpen. Het museum is gevestigd in de voormalige woningen van de kunstverzamelaars Nicolaas Rockox en Frans Snijders. Bewonder de prachtige kunstcollectie en leer meer over het leven in de 17e eeuw.

Het Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum vertelt het verhaal van de miljoenen migranten die in de periode van 1873 tot 1934 via Antwerpen naar Amerika reisden. Het museum is gevestigd in het historische gebouw waar de rederij Red Star Line haar kantoren had. Ontdek het emotionele verhaal van de migranten en leer meer over hun reis naar een nieuw leven.

Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA)

Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, afgekort M HKA, is een must-visit voor kunstliefhebbers. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van hedendaagse kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen en installaties. Laat je verrassen door de diverse tentoonstellingen en ontdek nieuwe kunstenaars.

Paterspand

Het Paterspand is een voormalig kloostercomplex dat nu dienst doet als kunstencentrum. Hier kan je genieten van theater, dans en andere podiumkunsten. Het gebouw zelf ademt geschiedenis en de intieme sfeer zorgt voor een unieke ervaring.

Het Museum aan de Stroom (MAS)

Het Museum aan de Stroom, ook wel bekend als MAS, is een van de opvallendste gebouwen in Antwerpen. Het museum toont de geschiedenis van de stad en haar verbinding met de rest van de wereld. Het gebouw is een architectonisch hoogstandje en biedt een adembenemend uitzicht over Antwerpen.

Park Spoor Noord

Park Spoor Noord is een prachtig park in het noorden van Antwerpen. Het voormalige rangeerterrein is omgetoverd tot een groene oase met speeltuinen, sportvelden en veel ruimte om te ontspannen. Geniet van een picknick in het park of maak een wandeling langs de vele kunstwerken die hier te vinden zijn.

De Sint-Carolus Borromeuskerk

De Sint-Carolus Borromeuskerk is een van de mooiste barokkerken in België. Bewonder het prachtige interieur, de indrukwekkende schilderijen en het imposante orgel. Vergeet niet om naar boven te kijken naar het prachtige plafond.

Street art in Antwerpen

Antwerpen heeft een levendige street art-scene, met talloze prachtige muurschilderingen verspreid over de stad. Maak een wandeling en ontdek de kleurrijke kunstwerken van internationale artiesten, zoals Roa en Smates. Laat je verrassen door de diversiteit en creativiteit van de Antwerpse street art.

Het Rubenshuis

Het Rubenshuis was ooit de woning en het atelier van de wereldberoemde kunstschilder Peter Paul Rubens. Het huis is prachtig gerestaureerd en biedt een uniek inzicht in het leven en werk van deze meester. Bewonder de kunstwerken, de prachtige tuin en geniet van de rustige sfeer.

De Antwerpse Zoo

De Antwerpse Zoo is een van de oudste dierentuinen ter wereld en een must-visit voor dierenliefhebbers. Ontdek de vele diersoorten, van exotische vogels tot grote zoogdieren. Wandel door de prachtige tuin en geniet van de rust en natuur in het hart van de stad.

Deze 150 ongewone attracties in Antwerpen zijn slechts het topje van de ijsberg. Of je nu houdt van kunst, geschiedenis, architectuur of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer van de stad, Antwerpen heeft voor ieder wat wils. Verken de verrassende kant van Antwerpen en ontdek de vele verborgen pareltjes die de stad te bieden heeft.

Reacties zijn gesloten.