Verken de gezellige straatjes van het centrum van Blankenberge

Verken de gezellige straatjes van het centrum van Blankenberge

Verken de gezellige straatjes van het centrum van Blankenberge

Blankenberge, gelegen aan de Belgische kust, is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Naast de prachtige stranden en de levendige boulevard heeft het centrum van Blankenberge ook heel wat te bieden. In dit artikel nemen we je mee op een verkenningstocht door de gezellige straatjes van het centrum van Blankenberge.

De geschiedenis van Blankenberge

Voordat we de straten van Blankenberge gaan verkennen, is het interessant om even stil te staan bij de geschiedenis van deze badplaats. Blankenberge is ontstaan als een vissersdorpje in de 15e eeuw en groeide al snel uit tot een belangrijke toeristische bestemming. Tijdens de Belle Époque periode, aan het einde van de 19e eeuw, werden er prachtige villa’s en hotels gebouwd die nog steeds het straatbeeld van Blankenberge sieren.

Het hart van Blankenberge

Het centrum van Blankenberge wordt gevormd door de Grote Markt, een bruisend plein vol gezellige terrasjes en mooie gebouwen. Vanaf hier kan je de vele winkelstraten van Blankenberge verkennen.

De Kerkstraat

Een van de bekendste straten in het centrum van Blankenberge is de Kerkstraat. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je hier de Sint-Rochuskerk. Deze prachtige kerk dateert uit de 19e eeuw en is zeker een bezoekje waard. Naast de kerk zijn er ook tal van gezellige winkeltjes en boetiekjes te vinden in de Kerkstraat. Hier kan je rustig snuisteren tussen de verschillende kledingwinkels, schoenenwinkels en accessoirewinkels.

De Zeedijk

Een andere belangrijke straat in het centrum van Blankenberge is de Zeedijk. Deze boulevard langs het strand is de perfecte plek om te genieten van het prachtige uitzicht op zee. Daarnaast vind je hier ook tal van restaurants, ijssalons en souvenirwinkels. Neem plaats op een van de vele terrassen en geniet van een verfrissend drankje terwijl je uitkijkt over de zee.

Het Leopold III-plein

Het Leopold III-plein is een gezellig plein in het centrum van Blankenberge. Hier bevindt zich het bekende Casino Blankenberge, waar je een gokje kunt wagen of kunt genieten van een heerlijk diner in het bijbehorende restaurant. Rondom het plein vind je ook diverse winkels, waaronder juweliers, boekenwinkels en trendy kledingwinkels.

Shoppen in Blankenberge

Blankenberge is een paradijs voor shoppers. Naast de eerder genoemde straten vind je in het centrum van Blankenberge nog tal van andere winkels. Van grote ketens tot kleine boetiekjes, er is voor ieder wat wils. Vergeet zeker niet om een bezoekje te brengen aan de Kerkstraat, de Zeedijk en het Leopold III-plein om de leukste winkels te ontdekken.

Culinair genieten

Tijdens je verkenningstocht door het centrum van Blankenberge is er ook genoeg gelegenheid om culinair te genieten. Langs de straten vind je tal van eetgelegenheden, van gezellige restaurants tot trendy brasseries. Proef zeker van de Belgische specialiteiten, zoals mosselen met frietjes of een heerlijke wafel.

Samenvatting

Het centrum van Blankenberge heeft veel te bieden voor zowel toeristen als locals. Met de gezellige straatjes, talloze winkels en eetgelegenheden is er voor ieder wat wils. Vergeet niet om de Kerkstraat, de Zeedijk en het Leopold III-plein te verkennen tijdens je bezoek aan Blankenberge. Geniet van een heerlijke dag winkelen, afgewisseld met culinair genieten.

Reacties zijn gesloten.