Wat kan je zien tijdens je vakantie in België?

Voor gezinnen met kinderen, koppels, vriendengroepen en zelfs zakelijke reizigers, is België een gewilde vakantiebestemming geworden in Europa. Gezinnen vinden vooral de vakantieverblijven en vakantieparken erg leuk. België bezit dan ook een heel assortiment aan vakantieappartementen en vakantievilla’s die je kan boeken. Dit kan verhuurd worden via een immobiliën kantoor, op een boekingswebsite of rechtstreeks via de eigenaar. Voor vakantieverblijven is er voldoende keuze in België.

Vervoer in België

België beschikt over verschillende luchthavens, maar de belangrijkste internationale luchthaven is de luchthaven van Zaventem, dicht bij Brussel. Ook is in België vervoer mogelijk met de bus, de trein, de tram en de metro. Metro’s bevinden zich vooral in Brussel of in de grote steden. Treinstations zijn bijna in elke gemeente te vinden. Ook bussen rijden bijna overal. De tram vindt men dan weer vooral in steden. Ook zijn er internationale trein- en busdiensten van en naar België beschikbaar. Wil je bijvoorbeeld met de trein van Amsterdam naar Brussel of Antwerpen reizen? Dat is mogelijk. Er zijn elke dag internationale treindiensten van en naar België mogelijk, op de Belgische spoorwegen.

De Noordzeekust in België

België ligt in het westelijke deel van Europa. Het land bezit ongeveer 67 kilometer zeekust aan de Noordzee in het westen van het land. Het land is ingesloten door de buurlanden Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. De Maas en de Schelde zijn de belangrijkste rivieren van het land, voor commercieel verkeer dan. Andere belangrijke rivieren zijn de Lesse, de Ourthe, de IJzer, de Dijle, de Emblève, de Zenne, de Leie, de Dender en nog vele andere rivieren.

Leuke steden om te bezoeken in België

Brussel is de hoofdstad van België. Echter is deze hoofdstad niet de enige stad om te ontdekken, want er zijn nog veel meer andere fascinerende steden te bezichtigen, waaronder Gent, Antwerpen, Oostende, Hasselt, Genk, Luik en Brugge. De Belgische steden hebben een zeer indrukwekkende architectuur, een lekkere keuken en een bruisend avond- en nachtleven.

Het diverse land België

België is een zeer divers land. Brugge is bijvoorbeeld een prachtige en goed bewaarde middeleeuwse stad. Antwerpen staat dan weer bekend om de mode en het design in België. Het bergachtige gebied van de Ardennen in het oosten van het land is een erg mooie plek om te zien. De Belgische Kust is dan weer zeer ontspannend en rustgevend om wat tijd door te brengen aan zee.

Het Gravensteen in Gent

Tijdens een vakantie in België, mag een bezoek aan het Gravensteen in Gent niet ontbreken. Het is gelegen in het hart van het centrum van de stad. Dit typische kasteel was vroeger een zeer machtige zetel van de graven van Vlaanderen. Het kasteel bevat een gracht, torentjes en pijlgaten. Het uitzicht vanaf de kantelen is fantastisch.

De Hoge Venen

De Hoge Venen behoort tot Natuurpark Hoge Venen-Eifel. Het is een heidegebied met bossen, grassen, bessen, enzovoort. De Hoge Venen zijn gelegen op een hoogvlakte en liggen niet alleen in België, maar ook nog voor een deel in Duitsland. De omgeving is er ideaal voor vakantiegangers die graag wandelen en fietsen.

De Menenpoort in Ieper

Gelegen in de Menenstraat van Ieper, is de Menenpoort een trieste herinnering aan de Eerste Wereldoorlog en het Ieperse verleden. Je kan er de namen van 54.896 Britse en Commonwealth-troepen lezen, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Vlaamse loopgraven zijn gesneuveld maar niet geïdentificeerd werden teruggevonden. Elke avond gaat er om 20 uur de Last Post door. Een groep klaroenblazers speelt er dan de Last Post, ter nagedachtenis van de gesneuvelden.

Het Museum Kunst & Geschiedenis

Het Museum Kunst & Geschiedenis is gelegen in het Jubelpark van Brussel. In dit museum vind je duizenden artefacten en kustwerken van overal ter wereld. Je ziet er dus objecten uit alle culturen en nationaliteiten.

De Grote Markt in Brussel

In Brussel is er een opmerkelijk centraal plein te vinden. Het staat bekend als de Grote Markt van Brussel. Je ziet er prachtige, barokke gildehuizen. Ook zijn er gezellige restaurants en terrasjes te vinden. De Grote Markt kan je betreden via de smalle steegjes. Rondom de Grote Markt kan je allerlei Belgische specialiteiten kopen, zoals: chocolade, kant, bier en Belgische wafels.